Na hlavný obsah

Začiatok školského roka bude tropický: V týchto okresoch bude najteplejšie, platia výstrahy

Varovanie pred vysokými teplotami je na väčšine územia.

Začiatok školského roka bude tropický: V týchto okresoch bude najteplejšie, platia výstrahy
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Veronika Mihaliková

Ani na začiatku školského roka si od vysokých teplôt neoddýchneme. Deň po začiatku meteorologickej jesene sa bude aj naďalej niesť v duchu horúčav. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v pondelok (2. 9.) výstrahy prvého a druhého stupňa pred vysokými teplotami, informoval na svojom webe.

Najvyššie teploty môžu v prvý školský deň padať na juhozápade krajiny. Práve tu platí výstraha druhého stupňa, podľa ktorej sa vzduch môže zohriať až na 35 stupňov. Druhé najvyššie varovanie platí v okresoch Pezinok, Senec, Krupina, Veľký Krtíš, Komárno, Levice, Nové Zámky, Šaľa, Dunajská Streda a Galanta.

Výstrahy pred vysokými teplotami v pondelok 2. septembra.
Výstrahy pred vysokými teplotami v pondelok 2. septembra.Foto: SHMÚ

Prvostupňová výstraha sa týka severnejších okresov západného Slovenska a južných okresov stredného a východného Slovenska. Teplota sa v nich môže vyšplhať na 33 až 34 stupňov.

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ píše SHMÚ.

Výstrahy pred vysokými teplotami prvého aj druhého stupňa platia v pondelok 2. septembra predbežne od 13.00 h do 18.00 h.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko