Na hlavný obsah

V Prahe sa zrazili osobné vlaky. Záchranári ošetrili 35 ľudí, jeden z rušňovodičov mal v dychu alkohol

Jeden z vlakvedúcich mal pozitívnu dychovú skúšku.

V Prahe sa zrazili osobné vlaky. Záchranári ošetrili 35 ľudí, jeden z rušňovodičov mal v dychu alkohol
V Prahe sa zrazili dva osobné vlaky. Foto: X/@HasiciPraha

V pražskej Libni došlo v stredu (18. 9.) k zrážke dvoch osobných vlakov. Informoval o tom spravodajský portál televízie ČT24. Podľa hovorcu Správy železníc Dušana Gavendu jeden z osobných vlakov vrazil do stojacej súpravy.

Pražská a železničná polícia evakuovala cestujúcich a pracovali na odstraňovaní súprav z trate. Na mieste zasahovali pražskí aj železniční hasiči, aj kriminalisti. Tí budú v spolupráci so železničnou inšpekciou zisťovať príčiny zrážky.

Podľa informácií Zdravotnej záchrannej služby hlavného mesta Praha ošetrili 25 pacientov. Ďalších desať ľudí dostalo zdravotnú starostlivosť vo Vysočanoch, kam cestujúcich odviezol evakuačný vlak.

Úradoval alkohol

Jeden z rušňovodičov mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol, previezli ho na odber krvi. Podľa portálu novinky.cz malo ísť o hodnotu okolo dvoch promile. Ako ďalej uviedol, pozitívny test mal rušňovodič v zácviku. Školiaci rušňovodič nebol pod vplyvom alkoholu.

Polícia nehodu preveruje pre podozrenia z trestného činu všeobecného ohrozovania z nedbanlivosti, informovala na sieti X. Všetci cestujúci, ktorí utrpeli zranenia boli pri vedomí a mimo ohrozenia života. Utrpeli prevažne poranenia hlavy a končatín.

Pražskí záchranári na miesto vyslali okrem bežných záchraniek aj špeciálne vozidlo Fénix, na miesto vyslali aj inšpektora. Vyhlásili tiež traumatologický plán pre mimoriadne situácie. Zasahovalo aj osem záchraniek, dve rendez-vous záchranky.

Polícia musela pre zásah uzatvoriť v oboch smeroch na Čuprovej ulici. Práve tadiaľ vedie železničný nadjazd, na ktorom k nehode došlo. Premávku na ceste obnovili zhruba o 10.30 h.

Hasiči evakuovali do náhradnej vlakovej súpravy zhruba 200 ľudí, uviedli pražskí hasiči. Zranených transportovali výškovou technikou, na mieste pomáhali aj psychológovia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet