Na hlavný obsah

Zrušili jedinú priamu linku medzi Tornaľou a Banskou Bystricou. Využívali ju aj viacerí pacienti

Podľa dopravcu autobusová linka nebola výhodná.

Zrušili jedinú priamu linku medzi Tornaľou a Banskou Bystricou. Využívali ju aj viacerí pacienti
Ilustračná snímka autobusu. Foto: STVR

Jediná priama autobusová linka Tornaľa – Banská Bystrica už nepremáva. Podľa dopravcu nebola výhodná, keďže nie je dotovaná vo verejnom záujme. Naopak, nové priame spojenie Veľký Krtíš – Nitra cestujúci oceňujú.

Priame spojenie autobusom medzi Tornaľou a Banskou Bystricou cez Rimavskú Sobotu či Lučenec využívali aj viacerí pacienti.

„Často chodím do Banskej Bystrice do Rooseveltovej nemocnice a vlastne bez prestupu sa dostanem pred nemocnicu. Pre mňa je to superkomfortná záležitosť. Je mi ľúto, že takéto niečo sa ruší,“ povedal cestujúci z Lučenca.

„Uvedená linka bola pre našu spoločnosť dlhodobo stratová, a teda k rozhodnutiu o jej zrušení nás viedli výslovne ekonomické dôvody. Naša akciová spoločnosť nemôže dlhodobo vytvárať stratu,“ vysvetlila asistentka predstavenstva SAD Lučenec Nikola Ľalík.

Zrušeniu priamej linky medzi Tornaľou a Banskou Bystricou sa v Správach venoval redaktor Radovan Kondrlík:

Vo Veľkom Krtíši si spoj pochvaľujú

Samosprávny kraj nemá v tomto prípade možnosti zasiahnuť, keďže ide o komerčnú linku. „Situáciu však pozorne sledujeme a v prípade potreby prijmeme rozhodnutia. Verejná doprava sa napriek tomu z Tornaľe do Bystrice zabezpečuje viacerými autobusovými a vlakovými spojeniami s prestupmi prakticky každý deň,“ uviedla hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja Lenka Štepáneková.

Naopak, vo Veľkom Krtíši si pochvaľujú priamy spoj do Nitry. Banskobystrická krajská samospráva ho spustila začiatkom letných prázdnin. Premáva každý deň dva razy. Za prvý mesiac sa na linke odviezlo viac ako dvetisíc cestujúcich.

Pasažieri z Veľkého Krtíša by tiež ocenili priame spojenie s Bratislavou. Vedenie samosprávneho kraja ubezpečuje, že príchod autobusu do Nitry nastavili tak, aby nadväzoval na spoje do hlavného mesta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny