Na hlavný obsah

Nosenie chrániča krku bude povinné vo všetkých súťažiach riadených SZĽH

Vek nebude zohrávať žiadnu úlohu.

Nosenie chrániča krku bude povinné vo všetkých súťažiach riadených SZĽH
Na snímke radosť hráčov Košíc. Foto: TASR - František Iván

Nosenie chrániča krku bude od sezóny 2024/2025 povinné vo všetkých súťažiach riadených Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) bez ohľadu na vek hráčov.

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) upravila pravidlá v reakcii na úmrtie hráča v britskej súťaži, ale aj na iné život ohrozujúce situácie, ktoré sa diali na ľadových plochách. Doposiaľ bola povinná ochrana krku vo všetkých súťažiach, ktoré sa riadia pravidlami IIHF, ale s obmedzením na vek hráča.

Od sezóny 2024/2025 bude táto povinnosť platná už pre všetkých hráčov v súťažiach – Tipos Extraliga, TIPOS Slovenská hokejová liga a Slovenská ženská hokejová liga, v prípade 2. Slovenskej hokejovej ligy od 1. januára 2025, čo schválili aj ligové rady jednotlivých súťaží.

„Sme radi, že slovenské kluby pristúpili k tejto zmene zodpovedne a proaktívne zavádzali nosenie chráničov krku už vlani. Od novej sezóny bude síce nosenie chrániča krku povinnosťou, ale po komunikácii v rámci Ligových rád sme dostali informáciu, že kluby s týmto krokom nemajú problém. Verím, že aj hráči si na túto povinnosť rýchlo zvyknú, keďže prínos v podobe ochrany zdravia a zvýšenia bezpečnosti je nevyčísliteľný,“ povedal manažér Športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný pre hockeyslovakia.sk

Podľa nariadenia IIHF budú chrániče krku povinné aj na všetkých medzinárodných podujatiach, vrátane Zimných olympijských hier a IIHF Majstrovstiev sveta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport