Na hlavný obsah

Eminem podporil Kamalu Harrisovú, Barack Obama na mítingu rapoval jeho známu pieseň

Vyslúžil si tým veľký potlesk od publika.

Eminem podporil Kamalu Harrisovú, Barack Obama na mítingu rapoval jeho známu pieseň
Barack Obama na predvolebnom zhromaždení Kamaly Harrisovej. Foto: TASR/AP

Kandidátku demokratov na americkú prezidentku Kamalu Harrisovú podporuje čoraz viac celebrít. Odborníci ich vplyv nepovažujú za zásadný, podľa niektorých ho však netreba podceňovať. Harrisovú od začiatku kampane podporili napríklad Taylor Swift, George Clooney, Brat Pitt či Angelina Jolie. Vyzdvihli najmä jej liberálny prístup k spoločenským otázkam či právo na potrat.

Na mítingu v Detroite sa k nim pridal raper Eminem, ktorého na pódiu vystriedal bývalý prezident Barack Obama. Pozornosť divákov si získal zarapovaním úryvku Eminemovej piesen Lose Yourself.

„Ako mnohí z vás vedia, mesto Detroit a celý štát Michigan pre mňa veľa znamenajú. V týchto voľbách sa na nás pozornosť sústreďuje viac ako inokedy,“ cituje Eminema portál The Washington Post.

„Myslím si, že ľudia by sa nemali báť vyjadrovať svoje názory. Myslím si, že nikto nechce Ameriku, ktorá sa obáva pomsty alebo toho, čo ľudia urobia, ak dáte svoj názor najavo. Viceprezidentka Harrisová podporuje budúcnosť tejto krajiny, v ktorej budú tieto slobody a mnohé ďalšie rešpektované a zachované,“ dodal a vyzval Američanov, aby išli voliť.

Eminem v minulosti podporil Obamu a v prezidentských voľbách v roku 2020 vyjadril podporu kampani Joea Bidena.

Podpore Eminema sme sa venovali aj v Správach:

Barack Obama po krátkom „umeleckom“ vystúpení kritizoval republikánskeho kandidáta a exprezidenta Donalda Trumpa. Povedal, že Harrisovej a jej volebnému partnerovi Timu Walzovi skutočne ide o blaho občanov, nie o svoje vlastné záujmy.

O Trumpovi naopak Obama povedal, že predáva biblie so svojím menom, zlaté tenisky a švajčiarske hodinky a v skutočnosti mu ide o moc a peniaze a nie o občanov a strednú triedu.

Michigan je jedným z amerických štátov, ktoré by mohli prezidentské voľby v USA rozhodnúť. Voľby sa konajú 5. novembra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet