Na hlavný obsah

Chorvát Luka Modrič prekonal klubový rekord Realu Madrid

Stal sa najstarším hráčom v histórii klubu.

Chorvát Luka Modrič prekonal klubový rekord Realu Madrid
Chorvát Luka Modrič sa teší so spoluhráčom Vinicius Junior z gólu v zápase Realu Madrid proti Celte Vigo. Foto: Lavandeira/EPA/Profimedia

Chorvátsky futbalista Luka Modrič sa stal najstarším hráčom v histórii Realu Madrid. Do sobotného (19. 10.) ligového zápasu na pôde Celty Vigo (2:1) nastúpil v 63. minúte vo veku 39 rokov a 40 dní. Prekonal tak zápis legendárneho Ferenca Puskása z roku 1966 a zároveň asistoval pri víťaznom góle Viniciusa Juniora.

Chorvátsky stredopoliar poslal úspešnému strelcovi loptu za obranu po troch minútach na ihrisku. Vinicius obišiel a následne prekonal brankára Vicenta Guaitu.

„Bol to náročný zápas, museli sme bojovať. Vedeli sme však, ako sa udržať v hre a máme tri body vďaka skvelej prihrávke Modriča. Luka nám vždy niečo prinesie,“ citovala agentúra AP trénera Carla Ancelottiho.

Skóre otvoril pre hostí v 20. minúte Kylian Mbappe strelou z diaľky, na druhej strane vyrovnal po prestávke Williot Swedberg. Práve na to reagoval Ancelotti striedaniami v rámci ktorých vymenil Federica Valverdeho za Modriča.

„O jeho fantastickom zápase už nemám čo povedať. Je to veľký profesionál, ktorý má výraznú osobnosť. Real Madrid má šťastie, že ho má,“ dodal taliansky kouč. Modrič drží rekord v počte titulov s Realom Madrid (27) vrátane šiestich v Lige majstrov a štyroch v La Lige.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport