Na hlavný obsah

Dopravné obmedzenia pre práce na ceste pod Strečnom v najbližších dňoch skončia

Víkendy sa však ešte budú spájať so semaformi.

Dopravné obmedzenia pre práce na ceste pod Strečnom v najbližších dňoch skončia
Cesta pod Strečnom. Foto: STVR

Dopravné obmedzenia medzi Strečnom a Dubnou Skalou sa čoskoro skončia. Sanačné práce na svahu sú takmer hotové. Počas víkendov však vodiči ešte musia počítať so semaformi.

Cez víkend budú dopravné obmedzenia rovnaké ako počas uplynulých dní.. „Tento víkend 5. až 6. októbra bude premávku riadiť cestná svetelná signalizácia v čase od 7.00 h do 17.00 h,“ priblížil dopravný inžinier Krajského dopravného inšpektorátu v Žiline Michal Svrček.

Po 17.00 h by sa mala premávka zaobísť bez dopravných obmedzení. Rovnako to bude vyzerať aj počas pracovného týždňa. „Práce na brale sa budú vykonávať stále, ale bez obmedzenia cestnej premávky. V sobotu 12. októbra bude premávku opäť riadiť cestná svetelná signalizácia v čase od 7.00 h do 17.00 h,“ dodal Svrček.

„Kedy si práce na brale vyžiadajú umiestnenie žeriavu na cestu pod bralom, pretože sa budú inštalovať stĺpy dynamických bariér. V tom čase sa bude doprava opäť viesť v jednom jazdnom pruhu,“ uviedla hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Jana Lukáčová.

Dopravným obmedzeniam pod Strečnom sa v Správach z regiónov venoval redaktor Dominik Veľas:

Práce naplánovali do novembra

V prípade potreby budú semafory dopravu riadiť aj budúcu nedeľu. Tým by sa mali dopravné obmedzenia skončiť. Sanačné práce však naplánovali do konca novembra.

„Je tu veľa otáznikov, predovšetkým počasie. Veľmi radi by sme prekvapili. Zvyčajne končíme stavby skôr, ale zatiaľ to nechcem sľubovať,“ povedal zástupca zhotoviteľa Swietelsky stavební Milan Chodacki.

Práce idú zatiaľ podľa harmonogramu. Na kilometrovom úseku skalného brala odstránili aj náletové dreviny a nestabilné časti.

„Vyčistili a opravili sa existujúce záchranné siete a dynamické bariéry. Inštalovali sa nové siete a dynamické bariéry. SSC vykoná inžiniersko-geologický prieskum na ďalších častiach brala. Na základe jeho výsledkov a odporúčaní odborníkov prijmeme ďalšie opatrenia,“ vysvetlila Lukáčová.

O sanačných prácach na kilometrovom úseku bude budúci týždeň opäť rokovať krízový štáb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny