Na hlavný obsah

Izraelský minister sa Iránu vyhráža podobnými útokmi, ako sú tie v Pásme Gazy a Libanone

V Pásme Gazy už zomrelo takmer 42-tisíc Palestínčanov.

Izraelský minister sa Iránu vyhráža podobnými útokmi, ako sú tie v Pásme Gazy a Libanone
Výbuch po izraelskom bombardovaní libanonského hlavného mesta Bejrút. Foto: TASR/AP

Izraelský minister obrany Joav Galant v nedeľu (6. 10.) pohrozil Iránu podobnými útokmi, aké izraelská armáda uskutočňuje v Pásme Gazy a v libanonskom Bejrúte. Galant tak reagoval na utorkový iránsky útok na izraelskú leteckú základňu, ktorý však vyšiel naprázdno. S odvolaním sa na vyjadrenie izraelského ministerstva o tom informuje agentúra AFP.

„Irán nijako nepoškodil schopnosti nášho letectva. Žiadne lietadlo nebolo poškodené, žiadna letka nebola vyradená z prevádzky,“ povedal podľa armády Galant pri návšteve leteckej základne Nevatim.

„Každý, kto si myslí, že iba pokus o poškodenie nás odradí od akcie, by sa mal pozrieť na naše úspechy v Gaze a Bejrúte,“ varoval minister. Izrael už skôr sľúbil odvetu za iránske útoky.

Na inšpekcii bojových operácií bol aj izraelský premiér Benjamin Netanjahu, navštívil vojakov podľa hranice s Libanonom a základňu 36. divízie. Podľa agentúry AFP o tom informovala premiérova kancelária.

Izraelská armáda už takmer rok bojuje s teroristickým hnutím Hamas v Pásme Gazy, kde počas ofenzívy zomrelo takmer 42-tisíc Palestínčanov. V posledných týždňoch sa rozhoreli tiež boje Izraela s Libanonom, na izraelské územie opäť zaútočil aj Irán.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet