Na hlavný obsah

Viceprezidentke Kamale Harrisovej kritici vyčítajú, že nemá deti: Nežijeme v 50. rokoch, odkázala im

Prezidentská kandidátka demokratov má dve nevlastné deti.

Viceprezidentke Kamale Harrisovej kritici vyčítajú, že nemá deti: Nežijeme v 50. rokoch, odkázala im
Demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová. Foto: TASR/AP

Demokratická kandidátka na prezidentku USA Kamala Harrisová sa ohradila proti kritike, že nemá biologické deti. Politikom Republikánskej strany, ktorí ju z toho obviňujú, odkázala, že nežije v 50. rokoch minulého storočia. Informuje o tom na svojej webovej stránke americká televízna stanica CNN.

Súčasná viceprezidentka má dve nevlastné deti, Colea a Ellu, z manželstva s Douglasom Emhoffom. Cole aj Ella sú už dospelí.

V rozhovore s podcasterom Alexom Cooperom Harrisová povedala, že má „veľmi modernú rodinu“ a že „tieto deti miluje nadovšetko“. Pripomenula, že Cole a Ella ju volajú „Momala“, čo je kombinácia slova „mama“ a mena Kamala.

„Rodina má mnoho podôb a myslím si, že si čoraz viac uvedomujeme, že už nie sme v 50. rokoch minulého storočia,“ povedala s narážkou na obdobie Spojených štátov, ktoré sa vyznačovalo konzervatívnymi hodnotami, medzi ktoré patrila aj úloha ženy a podoba rodiny.

Banda bezdetných dám s mačkami

CNN uvádza, že Harrisová reagovala napríklad na kritiku zo strany arkansaskej republikánskej guvernérky Sarah Huckabeeovej Sandersovej.

Tá nedávno povedala, že jej tri deti jej slúžia ako „neustála pripomienka všetkého, čo sa v tejto krajine deje“. Vďaka svojim deťom si podľa jej slov navyše zachováva pokoru. „Kamala Harrisová, žiaľ, nemá nič, čo by ju udržiavalo v pokore,“ povedala guvernérka.

Súčasný republikánsky kandidát na viceprezidenta J. D. Vance v minulosti vyvolal polemiku svojimi výrokmi na adresu žien, ktoré nemajú vlastné potomstvo. Povedal, že Spojeným štátom vládnu demokrati, korporátni oligarchovia a „banda bezdetných dám, ktoré majú mačky a sú nespokojné so svojím životom a rozhodnutiami, ktoré urobili“.

Išlo o výrok, ktorý vyslovil v rozhovore pre Fox News v roku 2021 a ktorý sa v lete opäť objavil na sociálnych sieťach.

V septembri sa popová speváčka Taylor Swiftová vo svojom vyhlásení na podporu Harrisovej podpísala ako Childless Cat Lady alebo Childless Cat Owning Lady.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet