Na hlavný obsah

KDH vyzýva premiéra Fica na odvolanie Petra Kotlára: Nepoznáme krajinu, kde by sa premiér postavil za dezinformátora

Kotlár podľa nich nepriniesol žiadne relevantné výsledky.

KDH vyzýva premiéra Fica na odvolanie Petra Kotlára: Nepoznáme krajinu, kde by sa premiér postavil za dezinformátora
Na snímke poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Kotlár (SNS). Foto: TASR/Jaroslav Novák

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) vyzýva premiéra Roberta Fica na odvolanie splnomocnenca vlády pre prevereniu procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Petra Kotlára.

Podľa opozičnej strany totiž uráža všetkých zdravotníkov a popiera vedu. Ako uviedol poslanec KDH František Majerský, mnohí pacienti mohli ešte žiť, keby pán Kotlár a jemu podobní ľudia neriešili hoaxy.

„Nepoznám krajinu, kde by sa premiér postavil za dezinformátora, za človeka, ktorý šíri bludy a hoaxy Je to niečo nepredstaviteľné,“ doplnil poslanec Peter Stachura. Podľa neho je paradoxné, že sa tak deje v krajine v strede Európy, ktorá je zároveň členom Európskej únie.

KDH pritom takýto postoj odmieta a chce sa rázne postaviť na stranu vedy a poznatkov. Kotlára kritizujú za fakt, že nepredstavil žiadne relevantné výsledky.

„Máme tu rok pôsobnosti pána Kotlára. Pýtam sa, či tá jeho činnosť viedla k tomu, že Slovensko bude zvládať pandémie lepšie. Ja som presvedčený, že nie,“ zhodnotil Stachura. Podľa neho nepovedal nič o lepšom manažmente nemocníc či ambulantnej sféry. Nepovedal nič ani o trasovaní, ani nepriniesol žiadne riešenia, čo sa týka celkového manažmentu pandémie.

„On vlastne nepovedal odpovede, ktoré sme očakávali, aby sme mohli povedať, že Slovensko bude lepšie pripravené na ďalšie pandémie a tie prídu, prídu určite,“ skonštatoval poslanec.

Splnomocnenca kritizoval za jeho vyjadrenia o mRNA vakcínach. Stachura pripomenul, že sa ich na celom svete vyočkovalo vyše 12 miliárd. To zabezpečilo odvrátenie približne 20 miliónov úmrtí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko