Na hlavný obsah

Krajský súd zrušil rozsudok v kauze bývalého riaditeľa Markízy P. Ruska

Išlo o kauzu Maják nádeje.

Krajský súd zrušil rozsudok v kauze bývalého riaditeľa Markízy P. Ruska
Obžalovaný Pavol Rusko na súdnom pojednávaní v kauze Maják nádeje. Foto: TASR

Krajský súd (KS) v Bratislave zrušil rozsudok bývalého ministra hospodárstva a exšéfa televízie Markíza Pavla Ruska. Senát Mestského súdu Bratislava I ho uznal minulý rok za vinného z pokračovacieho trestného činu subvenčného podvodu v kauze neziskovej organizácie Maják nádeje.

KS zrušil rozsudok pre nedostatočne vykonané dokazovanie a tiež preto, že súd prvého stupňa sa nevysporiadal s obhajobou. Rozhodnutie je právoplatné. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak. Upozornil na to portál noviny.sk.

„Krajský súd v Bratislave na neverejnom zasadnutí dňa 8. 10. 2024 o odvolaní obžalovaného rozhodol tak, že napadnutý rozsudok Mestského súdu Bratislava I. zo dňa 23. 11. 2023 zrušil v celom rozsahu a vec vrátil súdu prvého stupňa, aby opätovne konal a rozhodol,“ spresnil Adamčiak.

Podľa obžaloby mal Rusko ako riaditeľ neziskovej organizácie Maják nádeje v roku 2015 financovať muzikál Rómeo a Júlia z peňazí účelovo viazaných na činnosť azylového centra. Celkovo malo ísť o sumu prevyšujúcu 100-tisíc eur. Obžalovaný to považuje za lož, vinu odmieta.

Nezisková organizácia Maják nádeje vznikla v roku 2002 ako spoločný projekt bratislavského Starého Mesta a Nadácie Markíza. Azylové centrum sídlilo v budove na Karpatskej ulici v Bratislave.

Rusko bol v minulosti právoplatne odsúdený na 19 rokov väzenia pre kauzu falšovania televíznych zmeniek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko