Na hlavný obsah

Lekári z nemocníc sú pripravení podať hromadné výpovede do konca októbra

Šéf LOZ upozornil vládu, že je stále čas na rokovania.

Lekári z nemocníc sú pripravení podať hromadné výpovede do konca októbra
Na snímke predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský. Foto: TASR/Martin Baumann

Lekári z nemocníc sú pripravení podať hromadné výpovede do konca októbra. Na utorkovej (22. 10.) tlačovej konferencii o tom informoval šéf lekárskych odborárov Peter Visolajský. Upozorňuje vládu, že je stále čas na to, aby sa veci vyriešili za rokovacím stolom.

Výpovede podľa Visolajského avizujú lekári z univerzitných, fakultných nemocníc, z väčšiny malých nemocníc, aj súkromných nemocníc. Ide o najviac vyťažené oddelenia, ako chirurgia, gynekológia, interné či kardiológia.

„Bez týchto lekárov, ako sa Slovensko už opakovane presvedčilo, nie je možný chod slovenských nemocníc,“ podotkol Visolajský s tým, že výpovede pribúdajú každým dňom.

Hromadným výpovediam lekárov sa v Správach venovala redaktorka Veronika Čokinová:

Pre LOZ je kľúčové, aby bol na Slovensku systém, ktorý zabezpečí zdravotníkov v nemocniciach. Zároveň trvá na dodržiavaní ôsmich bodov memoranda, ktoré v roku 2022 podpísali lekárski odborári s vládou SR.

„Len samotné mzdy problém slovenského zdravotníctva nevyriešia a problém je taký, že treba realizovať osem opatrení, aby sme pomohli nášmu zdravotníctvu. Preto tlačíme na vládu výpoveďami už po tretíkrát,“ skonštatoval Visolajský.

Pozrite si záznam tlačovej konferencie Lekárskeho odborového združenia:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko