Na hlavný obsah

Na pošte sa konala dražba neprevzatých zásielok

O dražbu bol veľký záujem

Na pošte sa konala dražba neprevzatých zásielok
Na pošte sa konala dražba neprevzatých zásielok. Foto: STVR

Slovenská pošta zorganizovala verejnú dražbu nedoručiteľných poštových zásielok. Rôzne predmety, ku ktorým sa nehlásil ani odosielateľ, ani adresát, dražila už aj v minulosti. Od pandemickej prestávky je to však prvýkrát, čo mohli záujemcovia licitovať pri poštových priehradkách.

O dražbu neprevzatých zásielok na Slovenskej pošte bol veľký záujem. Pred budovou pošty v Trnave sa ešte pred otvorením vytváral dlhý rad čakajúcich ľudí. Tí prišli z rôznych častí Slovenska, napríklad aj od Púchova či Nitry.

„Väčšinou elektronika, fotoaparát alebo konzola,“ približuje jeden z čakajúcich, o čo má záujem.

Slovenská pošta už dopredu zverejnila predmety, ktoré pôjdu do dražby. Pochádzajú z nedoručiteľných zásielok. Ide o také, ktoré z nejakých dôvodov nebolo možné doručiť adresátovi a zároveň na nich nebol uvedený ani odosielateľ a nikto sa o ne nezaujímal.

Dražbe nedoručených zásielok sa v Správach venoval redaktor Radoslav Šebo:

„Je tam elektronika, kuchynská elektronika, sú tam spotrebné veci, knihy, mobily,“ uviedla vedúca odboru podpory a rozvoja pobočkovej siete, poverená organizáciou dražby Slávka Repáková.

Pošta dražila stovku predmetov. Uspel ten, kto dal viac. Každý predmet mal aj svoju vyvolávaciu cenu. „Suma sa pohybuje od dvoch do 80-tich eur. Tú sumu nám stanovil nezávislý znalec,“ pokračuje Repáková.

Adam sa na dražbách zúčastňuje pravidelne. Na túto pricestoval z Bratislavy a odniesol si, čo plánoval. „Podarilo sa mi vydražiť tento vrtuľník za 13 eur,“ hovorí.

Niektorým sa však nepošťastilo. Z kapacitných dôvodov sa na dražbe nemohli ani len zúčastniť. „Nejakých ľudí zobrali, ale veľká väčšina zhruba 500-600 ľudí zostalo vonku,“ hovorí jeden zo záujemcov o dražbu.

Slovenská pošta plánuje s dražbami pokračovať aj v budúcnosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko