Na hlavný obsah

Na železničnej stanici sa takmer zrazili dva rýchliky. Od seba ich delilo menej ako sto metrov

Zrážke zabránili pohotoví rušňovodiči.

Na železničnej stanici sa takmer zrazili dva rýchliky. Od seba ich delilo menej ako sto metrov
Ilustračná snímka vlaku. Foto: RTVS

Na železničnej stanici v Podrečanoch v okrese Lučenec došlo v stredu (9. 10.) k mimoriadnej situácii, keď na jednej koľaji oproti sebe zastavili dva rýchliky. Pri udalosti sa nikto nezranil a nedošlo ani k materiálnym škodám. Pre TASR to potvrdil hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Dominik Drevický.

„Rušňovodiči ZSSK vďaka rýchlej reakcii zabránili akýmkoľvek následkom. Príčina a okolnosti vzniku mimoriadnej udalosti sú predmetom vyšetrovania polície,“ priblížil Drevický.

V oboch rýchlikoch sa v čase udalosti nachádzalo celkovo 70 ľudí, prípadom sa zaoberá železničná polícia v Lučenci.

„Na rovnej koľaji z dôvodu nesprávne postavenej vlakovej cesty sa nachádzali dve vlakové súpravy postavené hnacími dráhovými vozidlami oproti sebe, ktoré zastali vo vzájomnej vzdialenosti 70 metrov,“ priblížila pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Ako dodala, dychové skúšky u rušňovodičov aj signalistky boli negatívne, prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania.

K mimoriadnej udalosti na stanici v Podrečanoch došlo približne o 10.30 h. V dôsledku prerušenia dopravy, ktoré trvalo približne dve hodiny, boli v úseku Tomášovce – Lovinobaňa nahradené autobusovou dopravou dva rýchliky a dva osobné vlaky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny