Na hlavný obsah

NHL: Slafkovský bodoval hneď prvom dueli sezóny, Pospíšil dokonca s gólom a asistenciou

Bodoval aj Martin Pospíšil v prvom zápase Calgary Flames.

NHL: Slafkovský bodoval hneď prvom dueli sezóny, Pospíšil dokonca s gólom a asistenciou
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský počas zápasu Montrealu s Torontom. Foto: SITA/Christinne Muschi/The Canadian Press via AP

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský bodoval hneď vo svojom prvom zápase v novom ročníku zámorskej NHL. Parádnou asistenciou na jediný gól zápasu prispel k triumfu Montrealu nad Torontom 1:0. Hviezdou večera bol domáci brankár Sam Montembeault, ktorý zneškodnil všetkých 48 striel súpera.

Montreal rozhodol o svojom víťazstve už vo 8. minúte, keď Kirby Dach posunul puk Slafkovskému, ktorý z prvej poslal puk krížom cez bránkovisko na Colea Caufielda a ten zakončil presilovkovú kombináciu na jeden dotyk presným zásahom.

„Slaf mi poslal naozaj výborný pas,“ pochválil Caufield po zápase slovenského spoluhráča. Slafkovský odohral v prvom útoku Habs celkovo 18:01 min a bol druhý najvyťaženejší útočník domácich. Okrem asistencie mal jednu strelu, tri hity a dve zblokované strely.

Canadiens nevyužili v prípravných dueloch ani jednu z 30 presiloviek, no proti Torontu im vyšla už druhá v poradí. „Roletu“ potom zatiahol Montembeault, ktorý zneškodnil množstvo šancí aktívnejšieho súpera a čistým kontom so 48 zákrokmi stanovil nový rekord ligy v otváracom stretnutí tímu v sezóne.

Predošlý držal Filip Gustavsson z Minnesoty, ktorý mal pred rokom „nulu“ so 41 zákrokmi proti Floride. „Toto sú chvíle, v ktorých sa chcete ocitnúť,“ uviedol Montembeault. „Minulú sezónu sa stalo niekoľkokrát, že sme viedli o gól, no potom sme prehrali. Myslím si, že dnes chalani odviedli skvelú prácu.“

Toronto nevyšlo gólovo naprázdno od 20. novembra 2021, keď podľahlo 0:2 Pittsburghu. Vrátane play off to bolo celkovo 252 zápasov, čo bola tretia najdlhšia séria v histórii NHL. Rekord držia hráči Los Angeles Kings (264 v rokoch 1986 až 1989).

Dvojbodový Pospíšil a debutant Honzek

Slovenský hokejista Martin Pospíšil si v prvom zápase Calgary Flames v novom ročníku zámorskej NHL pripísal dva body.

Gólom a asistenciou prispel k obratu a víťazstvu 6:5 po predĺžení na ľade Vancouveru. Debut v NHL absolvoval jeho krajan a spoluhráč 19-ročný krídelník Samuel Honzek. Calgary prehrávalo ešte tri minúty pred koncom druhej tretiny vo Vancouveri 1:4, no potom prišiel obrat v skóre.

Zaslúžil sa o to aj Pospíšil, ktorý v 43. minúte znížil na 3:4 z pohľadu svojho tímu strelou švihom spomedzi kruhov po prihrávke Anthonyho Manthu.

V polovici tretej tretiny poslal Flames do vedenia 5:4 Jonathan Huberdeau, no domáci si vynútili predĺženie 97 sekúnd pred koncom riadneho času zásluhou J.T. Millera.

V druhej minúte extra času rozhodol Connor Zary po individuálnej akcii o víťazstve Calgary, asistenciu pri rozhodujúcom zásahu si pripísal Pospíšil. Ten odohral v tretej formácii celkovo 15:47 min, mal bilanciu 1+1, plusový bod, dve strely, dva bloky a dve trestné minúty za podrazenie.

Jeho spoluhráči počas tohto vylúčenia v prvej tretine skórovali, Mantha znížil v oslabení na 1:3. Honzek začal svoj premiérový duel v NHL v prvom útoku Calgary spolu s Nazemom Kadrim a Andrejom Kuzmenkom.

Na ľade strávil v dvadsiatich striedaniach spolu 13:11 min, mal plusový bod, raz vystrelil, zblokoval jednu strelu a pripísal si na konto dva bodyčeky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport