Na hlavný obsah

Niektorým vodičom prišla 150-eurová pokuta za jazdu bez diaľničnej známky, na R1 ich pritom odklonila polícia

Odkláňali aj vodičov bez diaľničnej známky.

Niektorým vodičom prišla 150-eurová pokuta za jazdu bez diaľničnej známky, na R1 ich pritom odklonila polícia
Niektorým vodičom prišlo po oslavách SNP v Banskej Bystrici nepríjemné prekvapenie.

Viacerí vodiči zo stredného Slovenska zostali nemilo prekvapení. Z okresného úradu im prišla 150-eurová pokuta za neoprávnené použitie rýchlostnej cesty R1 medzi Banskou Bystricou a Zvolenom.

Pre dopravné obmedzenia počas augustových osláv SNP ich odklonili na rýchlostnú cestu, aj keď nemali diaľničné známky. Mýtny systém ich však zachytil a automaticky vygeneroval pokutu.

Pokutám po odklone na cestu R1 počas osláv SNP v Banskej Bystrici sa v Správach venovala redaktorka Alžbeta Sujová:

„Najprv som bola v panike z toho, že prečo, lebo my nechodíme po diaľniciach. Potom som si všimla dátum a už mi to bolo jasné. Vtedy uzavreli starú cestu smerom na Zvolen. Policajti nás odklonili priamo na R1. A vlastne všetkých šoférov s tým, že môžeme ísť, keďže iná možnosť nie je,“ opísala obyvateľka Banskej Bystrice Erika.

„V danom prípade by som určite odporúčal, aby subjekty, ktorým bol doručený rozkaz o uložení pokuty, podali odpor voči tomuto rozkazu s tým, že budeme individuálne posudzovať v rámci opravného prostriedku každý prípad a máme teda záujem túto situáciu zohľadňovať,“ dodal prednosta Okresného úradu Banská Bystrica Juraj Džmura.

Upozornil však, že ľudia, ktorí sa plánujú odvolať, musia na podanie odporu dodržať 15-dňovú zákonnú lehotu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny