Na hlavný obsah

Niké liga: Najväčšie slovenské derby ovládol Slovan. Trnava utrpela prvú ligovú prehru v ročníku

Slovan sa vrátil na priebežnú prvú priečku, Žiliny má však zápas k dobru.

Niké liga: Najväčšie slovenské derby ovládol Slovan. Trnava utrpela prvú ligovú prehru v ročníku
Na snímke gólová radosť hráčov ŠK Slovan Bratislava. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v šlágri jedenásteho kola Niké ligy na ihrisku Spartaka Trnava 1:0. Tradičné derby rozhodol v prospech úradujúceho majstra gól Tigrana Barseghjana v 69. minúte.

Duel sledovalo viac ako 13-tisíc divákov. Slovan sa dostal priebežne na prvé miesto v tabuľke o dva body pred Žilinu, ktorá má k dobru nedeľňajší (20. 10.) domáci duel proti Banskej Bystrici.

FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)


 Góly: 69. Barseghjan. Rozhodovali: Gemzický – Hancko, Vorel, ŽK: Procházka, Kratochvíl, Ďuriš – Barseghjan, Takáč, Tolič, 13.583 divákov.

Spartak: Frelih – Šulek (70. Jureškin), Sabo, Ujlaky, Holík – Zeljkovič – Ofori, Procházka (83. Corryn), Kratochvíl (74. Pich), Daniel – Ďuriš

Slovan: Takáč – Blackman, Kašia, Wimmer, Zuberu – Bajrič, Savvidis – Barseghjan (87. Szöke), Gajdoš (58. Metsoko), Marcelli (58. Tolič) – Strelec (80. Ihnatenko)


Očakávaný súboj priniesol v prvom polčase kvalitný futbal vo veľkom tempe. Gólové šance mali na trnavskej strane dvakrát Ofori, na opačnej Strelec či Barseghjan.

V druhom polčase mal Slovan vyššie držanie lopty, dlho sa síce nedostával do zakončenia, v 69. minúte však „belasým“ vyšla kombinačná akcia – Zuberu prihral na os šestnástky Barseghjanovi, ktorý z prvej poslal loptu do siete.

„Andeli“ v závere dostali loptu do siete, po strieľanej prihrávke Zeljkoviča skóroval na zadnej žrdi Daniel, ale jeho zásah neplatil pre zreteľný ofsajd. Trnava tak zaznamenala prvú prehru v prebiehajúcom ligovom ročníku a na Slovan stráca zo štvrtej pozície 10 bodov. Barseghjan je s ôsmimi gólmi na čele tabuľky strelcov.

Vo farbách Slovana nastúpil proti svojmu bývalému klubu brankár Dominik Takáč. Fanúšikovia Trnavy mu to dali pocítiť, pri jeho dotykoch s loptou pískali a počas prvého polčasu jeho bránku zahádzali umelými potkanmi.

Východniarske derby plné gólov korisťou Michaloviec

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili nad FC Košice 3:2 v sobotnom (19. 10.) zápase jedenásteho kola Niké ligy. Je to pre nich prvé ligové víťazstvo po štyroch zápasoch, resp. po troch prehrách za sebou. Na konte majú desať bodov, Košičania o dva viac.

MFK Zemplín Michalovce – FC Košice 3:2 (1:1)

Góly: 3. Marcin, 67. Danko, 73. Volanakis – 36. Bahi (vl.), 59. Miljanič. Rozhodcovia: Očenáš – Jekkel, Pacák, ŽK: Marcin, Taraduda, Sahinovič – Krivák, Niarchos, 1798 divákov

Michalovce: Sahinovič – Taraduda (90.+1 Šimko), Dzotsenidze, Volanakis, Bahi – Zubairu (83. Bednár) – Marcin (60. Pačinda), Šimamura, Žofčák (46. Danko), Kyziridis (82. Adekunle) – Ikoba

Košice: Šípoš – Kružliak, Krivák, Jakubko – Fabiš, Zsigmund (78. Gorosito), Gallovič, Magda – Faško – Miljanič (78. Jones), Bokros (18. Niarchos, 86. Dos Santos)

Domáci išli do vedenia už v štvrtej minúte, keď Marcin na dvakrát prekonal brankára Šípoša. V 36. minúte hostia kuriózne vyrovnali, keď brankár domácich Sahihovič nezachytil prihrávku Bahiho – 1:1.

Po hodine hry sa presadil Miljanič, ktorý prvým gólom v slovenskej lige poslal hostí do vedenia – 2:1. Michalovčania však predviedli ukážkový obrat, keď Danko strelou z väčšej vzdialenosti prekonal Šípoša a Volanakis v 73. minúte zakončil ofenzívnu akciu na 3:2.

Ružomberok a Dunajská Streda čakajú na víťazstvo už tri kolá

Futbalisti MFK Ružomberok remizovali v sobotnom (19. 10.) zápase jedenásteho kola Niké ligy doma s DAC Dunajská Streda 1:1. Oba tímy čakajú na ligové víťazstvo už tri kolá.

 MFK Ružomberok – FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (1:1)

Góly: 18. Lavrinčík (z 11 m) – 12. Bassey. Rozhodovali: Kružliak – Pozor, Štrbo, ŽK: Tučný, Gabriel, Lavrinčík, Kelemen – Mendez, Almási, Yapi, Oritz, 1033 divákov

Ružomberok: Ťapaj – Gabriel, Köstl, Mojžiš – Gomola (46. Múdry), Lavrinčík, Luterán, Selecký – Hladík, Chrien (88. Kelemen), Tučný (60. Huf)

Dunajská Streda: Popović – Oritz, Kačaraba, Brunetti – Vitális (57. Ramadan), Herc (84. Andzouana), Bajo, Mendez – Yapi, Bassey (63. Almási), Trusa


Skóre otvoril v 12. min. Nigérijčan v službách DAC–u Fortune Bassey hlavou po presnom centri Christiána Herca. O šesť minút bolo vyrovnané – Alejandro Mendez zahral rukou vo vlastnom pokutovom území a Samuel Lavrinčík nariadenú penaltu premenil na 1:1.

V prvom polčase boli smerom dopredu o niečo aktívnejší hostia, po zmene strán to bola vyrovnaná partia a na skóre sa už nič nezmenilo.

Trenčania sa po ôsmich kolách dočkali víťazstva

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v sobotnom (19. 10.) stretnutí jedenásteho kola Niké ligy nad MFK Skalica 2:1. Pre domácich to bolo len druhé víťazstvo v prebiehajúcej sezóne v najvyššej súťaži a čakali naň od 3. augusta.

V tabuľke sú s jedenástimi bodmi na priebežnom siedmom mieste. Skalica figuruje s deviatimi bodmi na jedenástej priečke.


AS Trenčín – MFK Skalica 2:1 (0:0)

Góly: 49. Ibrahim, 56. Emeka – 67. Černek. Rozhodovali: Ziemba – Vass, Straka, ŽK: Suleiman, Emeka, Ibrahim, Donkor, Bariš – Junas, Vlasko, Kopas.

Trenčín: Katič – Pavek, Bondarenko, Stojsavljevič, Holúbek – Bariš – Hájovský (71. Djerlek), Ibrahim (90.+4 Bagin) – Suleiman (68. Donkor), Emeka, Uchegbu (90. Šefčík)

Skalica: Junas – Krčík, Podhorin, Kopas, Černek – Mášik (68. Hradecky), Nagy – Matejov (55. Fábry), Alves (55. Vlasko), Morong (68. Gaži) – Leginus (83. Yao)

Trenčania boli v prvom polčase aktívnejší, no gólu sa dočkali až po zmene strán. V 49. minúte otvoril skóre s prispením teču od brániaceho hráča Ibrahim.

Domáci zdvojnásobili vedenie o sedem minút neskôr, keď Uchegba naservíroval loptu Emekovi. V 67. minúte znížil hosťujúci Černek, no Skaličanom sa už vyrovnať nepodarilo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport