Na hlavný obsah

P. Kotlár musí prepracovať správu o pandémii. Premiér Fico chce vidieť iné výsledky

Fico v správe nevidel všetko, čo tam chcel vidieť.

P. Kotlár musí prepracovať správu o pandémii. Premiér Fico chce vidieť iné výsledky
Splnomocnenec vlády pre prešetrenie pandémie covidu Peter Kotlár (SNS). Foto: STVR

Premiér Robert Fico (Smer-SD) sa má nasledujúci týždeň stretnúť so splnomocnencom vlády pre prešetrenie pandémie Petrom Kotlárom (SNS). Podľa jeho slov bude chcieť, aby nechal chvíľu bokom filozofie o očkovaní a sústredil sa na nákup vakcín či obstarávanie mobilných odberných miest počas pandémie.

Predseda vlády tak reagoval na správu splnomocnenca, v ktorej vraj nevidel všetko, čo tam chcel vidieť.

„Splnomocnenec predložil správu, v ktorej zatiaľ nevidím všetko, čo by som tam chcel vidieť,“ povedal Fico. Chce, aby Kotlár zistil od Najvyššieho kontrolného úradu SR a ďalších inštitúcií informácie o tom, kto prevádzkoval mobilné odberné miesta, alebo kto nakupoval množstvo vakcín v roku 2022, keď vtedy podľa premiéra neboli potrebné.

Petra Kotlára za jeho spochybňovanie vakcín a výzvy na zastavenie očkovania kritizovali vedci, viaceré lekárske združenia či nemocnice.

„Myslím si, že pri vyšetrovaní podvodov ohľadne covidu by sme si nemali zamieňať pojmy a dojmy. Rozkrádanie miliárd cez nastrčené spriaznené firmy vyberané netransparentne, MOM-ky prideľované kamarátom a ostatné verejne známe veci, má na prvom mieste vyšetrovať polícia a prokuratúra, nie Peter Kotlár,“ napísal na sociálnej sieti šéf envirorezortu Tomáš Taraba (nom. SNS).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko