Na hlavný obsah

Prekvapenie sa na Tehelnom poli nekonalo: Manchester City zasadil Slovanu štyri gólové údery

Fanúšikovia sa Slovanu poďakovali potleskom v stoji.

Prekvapenie sa na Tehelnom poli nekonalo: Manchester City zasadil Slovanu štyri gólové údery
Na snímke vpravo Erling Braut Haland (Manchester) a vľavo Cesar Blackman (Slovan). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prehrali aj vo svojom druhom vystúpení v zápasovej fáze Ligy majstrov. Slovenský majster v utorok (1. 10.) nestačil na domácom Tehelnom poli na anglického giganta Manchester City 0:4.

Anglický šampión potvrdil na Tehelnom poli úlohu favorita a zápas mal pevne v rukách. Skóre otvoril v ôsmej minúte Ilkay Gündogan, druhý gól pridal Phil Foden o sedem minút neskôr. Po prestávke sa presadil aj elitný zakončovateľ Erling Haaland a skóre uzavrel striedajúci James McAtee.

„Belasí“ sa v prestížnej súťaži predstavia najbližšie 22. októbra na pôde španielskej Girony, potom ich čaká domáci dvojzápas. Najskôr 5. novembra privítajú Dinamo Záhreb a 26. budú hostiť AC Miláno.

ŠK Slovan Bratislava – Manchester City 0:4 (0:2)

Góly: 8. Gündogan, 15. Foden, 58. Haaland, 78. McAtee. Rozhodcovia: Massa – Meli, Alassio (všetci Tal.), bez kariet, 22.500 divákov.

Slovan: Takáč – Blackman, Kašia, Bajrič, Wimmer – Savvidis, Ignatenko (62. Szöke), Tolič (78. Marcelli) – Barseghjan (85. Mak), Strelec (78. Pauschek), Weiss (62. Zuberu)

Manchester City: Ortega – Lewis, Akanji (60. Ruben Dias), Stones, Gvardiol (78. Walker) – Matheus Nunes, Gündogan – Savinho, Foden (78. Grealish), Doku – Haaland (60. McAtee)

Hostia začali podľa očakávania lepšie, v úvode zahrávali rohový kop, ale hneď z protiútoku mohol Slovan otvoriť skóre. Weiss potiahol loptu po ľavej strane, prihral ju doprava Toličovi, ale chorvátsky stredopoliar tesne minul bránu. Vzápätí mal prvú šancu v zápase Haaland, ale tiež minul.

Potom už „Citizens“ držali loptu na kopačkách a v 8. minúte udreli. Gündogan aj s prispením teču Savvidisa prestrelil Takáča – 0:1. Tlak hostí pokračoval a v 15. minúte po peknej akcii zvýšil Foden na 2:0.

Onedlho mal tutovku Haaland, ale Takáč ho vo veľkej šanci vychytal. Slovan bol pod veľkým tlakom, od ďalšieho gólu ho zachránilo brvno po strele Dokua. Ďalšie nastrelil v 39. minúte Gündogan, ešte predtým brankár domácich výborne zasiahol po strele Fodena.

II. polčas:

V druhom polčase pokračovala prevaha favorita. V prvej šanci bol opäť Haaland, ale hlavou po centri Matheusa Nunesa minul. V 58. minúte si však nórsky kanonier nabehol na loptu pomedzi obrancov a svoj únik zakončil gólom na 3:0.

Obaja tréneri po tomto góle po prvý raz striedali, ale obraz hry sa nezmenil. Anglický tím pridal v 78. minúte štvrtý gól, presadil sa striedajúci McAtee. V závere duelu sa ešte blysol Takáč, keď bravúrne zneškodnil pokus Gündogana a potom aj Stonesa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport