Na hlavný obsah

Politológ Lenč hodnotí rok vlády: Pokoj, lepší život ani lacnejšie potraviny sa priniesť nepodarilo

Niektorým ministrom sa však predsa len darilo plniť program.

Politológ Lenč hodnotí rok vlády: Pokoj, lepší život ani lacnejšie potraviny sa priniesť nepodarilo
Politológ UCM v Trnave zhodnotil rok vlády R. Fica. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Pokoj, lacnejšie potraviny a zmena zahraničnej politiky v kontexte vojny na Ukrajine. To všetko boli sľuby vládnej koalície v predvolebnej kampani v roku 2023. To všetko a ešte viac sa štvrtej vláde Roberta Fica (Smer-SD) nepodarilo naplniť. Aspoň nie v takej miere, ako by to ich volič mohol očakávať, skonštatoval politológ Jozef Lenč v relácii Aktuálne :24.

„V hlavných rysoch, čo vláda sľubovala, sa jej určite nepodarilo naplniť, že bude inou vládou z hľadiska vzťahov a komunikácie, akými boli vlády a koalícia pod vedením Igora Matoviča (Slovensko),“ skonštatoval Lenč.

Politológ Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave ďalej skonštatoval, že lepši život na Slovensku pre jednoduchých ľudí, lacnejšie potraviny či zmena postoja k vojne na Ukrajine patria tiež do kategórie nenaplnených predvolebných sľubov súčasnej vládnej koalície.

S politológom UCM v Trnave Jozefom Lenčom sme sa rozprávali v relácii Aktuálne :24, kde zhodnotil rok štvrtej vlády Roberta Fica:

Lenč však upozornil, že niektorým ministrom sa predsa len podarilo naplniť svoj program. Konkrétne ide o rezort práce pod vedením Erika Tomáša (Hlas-SD) a investícií, ktorému šéfuje Richard Raši (Hlas-SD).

„Domnievam sa však, že v tom celkovom kontexte fungovania vlády je skôr vidieť, že sa im nedarí napĺňať, čo voličom sľubovali. Ani v takej jednoduchej veci, ako je minimalizácia deštruktívnych konfliktov, ktoré vyvolávajú zbytočné krízy,“ dodal politológ Lenč.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko