Na hlavný obsah

Politológ o odchode Z. Dolinkovej: R. Fico loví voličov na konšpirácie a ignoruje problémy v zdravotníctve

Radoslava Štefančíka jej odchod neprekvapil.

Politológ o odchode Z. Dolinkovej: R. Fico loví voličov na konšpirácie a ignoruje problémy v zdravotníctve
Premiér Robert Fico (Smer-SD) a Zuzana Dolinková (Hlas-SD). Foto: TASR/Pavel Neubauer, SITA/Milan Illík, koláž STVR

Krok Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) politológa Radoslava Štefančíka „vôbec neprekvapil“. „Už niekoľko týždňov sa hovorilo, že ak niekto odíde, ak niektorý minister podá demisiu alebo bude odvolaný, tak to bude práve ministerka zdravotníctva,“ skonštatoval v relácii Aktuálne :24.

Dodal, že sa jej pre pribúdajúce problémy v zdravotníctve netreba čudovať. Spomenul kauzy v trenčianskej nemocnici či na novorodeneckom oddelení v Košiciach.

„Je pochopiteľné, že pokiaľ pani Dolinková nemá podporu premiéra, pokiaľ sa premiér spolieha na konšpirátorov, konšpiračné teórie a takýmto spôsobom loví svojich voličov, pokiaľ ignoruje problémy v zdravotníctve, pokiaľ nepočuje varovania zdravotných sestier alebo lekárov či ochranárov, tak je úplne logické či prirodzené, že pani Dolinková hádže flintu do žita,“ podotkol Štefančík.

Politológ doplnil, že podľa neho Dolinková nie je manažérom, ktorý by bol schopný tieto problémy riešiť. Upozornil, že na rezorte zdravotníctva sa v predošlých vládach menili šéfovia najčastejšie.

Zuzana Dolinková oznámila, že podá demisiu v najbližších dňoch. Svoj odchod odôvodnila nesúhlasom s konsolidáciou verejných financií a tiež nedostatočnou podporou vlády, konkrétne premiéra a ministra financií. Na poste sa udržala necelý rok.

Pozrite si zostrih rozhovoru s politológom Radoslavom Štefančíkom v relácii Aktuálne :24 o odchode Zuzany Dolinkovej:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko