Na hlavný obsah

Pre Slovákov budú exotické destinácie ešte dostupnejšie. V Bratislave pribudnú nové lety

Podľa cestoviek aj budú dostupnejšie aj cenovo.

Pre Slovákov budú exotické destinácie ešte dostupnejšie. V Bratislave pribudnú nové lety
Ilustračná snímka. Foto: STVR

Prichádza sezóna exotických dovoleniek. V porovnaní s vlaňajškom je v ponuke ešte viac destinácií. Vďaka novým leteckým spojeniam budú pre Slovákov dostupnejšie Ázia či Karibik. Podľa cestovných kancelárií aj cenovo.

Počas zimných mesiacov minuloročnej dovolenkovej sezóny vycestovalo do exotických krajín takmer 50-tisíc dovolenkárov. Letisko očakáva ešte väčší nápor, keďže cestovanie bude o čosi pohodlnejšie.

„Prvýkrát v podstate už nejdeme s nejakým prestupom, budú to lety priamo z Bratislavy,“ priblížil generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Dušan Novota.

„Aktuálne máme v ponuke destinácie ako je Bahrajn, Omán, Katar. Sú to destinácie, ktoré sú vzdialené päť-šesť hodín letu, čo je veľmi vyhľadávané klientami,“ pokračoval obchodný riaditeľ CK Hydrotour Tomáš Lazarov.

Dostupnosti exotických dovolenkových destinácií sa v reportáži v Správach venoval redaktor Radoslav Šebo:

„Pre novú exotickú sezónu budeme z Bratislavy lietať do overených Spojených arabských emirátov. Do obľúbených destinácií ako vietnamský ostrov Phu Quoc, Kuba, konkrétne provincia Holguín, a Dominikánska republika,“ priblížila hovorkyňa CK Kartago Tours Alica Šipošová.

„Omán, Spojené arabské emiráty, Zanzibar. A teraz rozširujeme ománske dovolenky o nové letovisko, je to letovisko Muscat na severe Ománu,“ uviedla generálna riaditeľka CK Satur Eleonóra Fedorová.

Za málo peňazí veľa muziky

Pri zájazdoch vo vzdialenej exotike mali Slováci spravidla hlbšie do vrecka v porovnaní so štandardnou letnou dovolenkou. Podľa cestovných kancelárií sa tieto rozdiely z roka na rok vyrovnávajú.

„Kedysi boli tie rozdiely medzi letnou a zimnou dovolenkou cenove výrazne väčšie,“ skonštatoval Lazarov z CK Hydrotour.

„Posledné roky je cena exotickej dovolenky len o desať percent vyššia ako je cena rovnakej kvalitnej dovolenky v Stredomorí. To znamená, že exotika sa stáva dostupnou pre oveľa väčšie masy klientov,“ uviedla Fedorová z CK Satur.

„Klienti majú záujem o prežitie príjemnej dovolenky v rámci exotickej krajiny. A už je na cestovnej kancelárii, ktorá má zabezpečiť, že kde a za akých podmienok to bude,“ dodal prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr Roman Berkes.

To, že pobyt v exotike sa dnes javí cenovo porovnateľný s dovolenkou počas letnej turistickej sezóny, je podľa Romana Berkesa práve zásluhou cestovných kancelárií. A to vďaka tomu, že do svojich ponúk zaraďujú destinácie, pri ktorých sa dá aj za menej peňazí ponúknuť veľa muziky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika