Na hlavný obsah

Pri Košiciach sa zrazil vlak s autom. Vodič mal zísť z poľnej cesty a zabočiť priamo na priecestie

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

Pri Košiciach sa zrazil vlak s autom. Vodič mal zísť z poľnej cesty a zabočiť priamo na priecestie
Osobné auto po zrážke s vlakom. Foto: STVR

V obci Valaliky v okrese Košice a okolie sa v pondelok (21. 10.) napoludnie zrazil vlak s osobným autom. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane inšpekcie Železníc Slovenskej republiky (ŽSR). Zranený zostal vodič osobného auta.

Vodič osobného auta narazil do rýchlika smerujúceho z Budapešti do Košíc. „Podľa informácií z miesta udalosti vodič nedal prednosť prichádzajúcemu vlaku na zabezpečenom železničnom priecestí. Vo vlaku sa podľa informácií nachádzalo 25 cestujúcich a nikto z nich neutrpel zranenia,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

Vodič mal zísť z poľnej cesty a zabočiť priamo na priecestie. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

„Po príchode na miesto udalosti sme našli vodiča v aute zakliesneného. Pomocou našich hydraulických zariadení sme ho z auta vyslobodili odovzdali sme ho RZP, lekárom,“ priblížil veliteľ zásahu z HaZZ Čaňa Vít Takáč.

Zrážke vlaku s osobným autom sa Správach z regiónov venovala redaktorka Katarína Zakuťanská:

„Vzhľadom na rozsah svojich zranení nebol vodič schopný podrobiť sa dychovej skúške a v nemocnici mu bol na zistenie prítomnosti alkoholu, prípadne iných návykových látok, odobratý biologický materiál,“ informovala Ivanová.

„Muž, ktorého sme ošetrili na našej klinike úrazovej chirurgie je v stabilizovanom stave, mimo ohrozenia života. Avšak utrpel ťažké poranenia a je hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti,“ priblížila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach Ladislava Šustová.

Nehodu vyšetruje polícia. Vlaková doprava bola v danom úseku v danom úseku zastavená na približne dve a pol hodiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika