Na hlavný obsah

Pri výkopových prácach v Záborskom zasypalo človeka. Zachrániť sa ho nepodarilo

Incident sa stal počas výstavby výrobnej haly.

Pri výkopových prácach v Záborskom zasypalo človeka. Zachrániť sa ho nepodarilo
Ilustračná snímka - sanitka. Foto: RTVS

Pri výkopových prácach v priemyselnom parku v obci Záborské pri Prešove zasypalo človeka, zraneniam podľahol. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. TASR o tom informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

„Osobu zasypalo pri výkopových prácach počas výstavby výrobnej haly,“ uviedol operačný dôstojník. Ako spresnil, na mieste zasahovalo desať hasičov z Prešova.

„Operátor tiesňovej linky vyslal na miesto ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci aj záchranársky vrtuľník, 37-ročný muž, žiaľ, zraneniam podľahol,“ uviedla hovorkyňa operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová.

„Po našom príchode bolo potrebné zaistiť steny výkopu a dostať sa k zranenej osobe. Bolo to fyzicky náročné s tým, že nebolo možné tam vstúpiť alebo poslať viac príslušníkov, aby toho človeka vybrali z výkopu,“ informoval Jozef Baláž, veliteľ zásahu z Hasičského a záchranného zboru Prešov.

„Po našom príchode osoba vo výkope už nekomunikovala. Lekár konštatoval exitus, až keď sme ju vybrali do bezpečného priestoru a odovzdali záchrannej zdravotnej službe,“ dodal.
 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny