Na hlavný obsah

PSG odmietol nariadenie Ligue 1: Mbappemu nechce zaplatiť 55 miliónov eur

Právna komisia ligy nariadila PSG platbu ešte začiatkom septembra.

PSG odmietol nariadenie Ligue 1:  Mbappemu nechce zaplatiť 55 miliónov eur
Francúzsky futbalista Kylian Mbappé v drese PSG. Foto: TASR/AP

Francúzsky futbalový klub Paríž St. Germain odmietol splniť nariadenie Ligue 1, aby zaplatil 55 miliónov eur svojmu bývalému hráčovi Kylianovi Mbappemu. V piatok (25. 10.) o tom informovala agentúra AFP.

Právna komisia ligy nariadila PSG platbu ešte začiatkom septembra. Ide o trojmesačnú nevyplatenú mzdu a tzv. „etický“ bonus, na ktoré má Mbappe nárok po letnom odchode do Realu Madrid.

Podľa klubu bol hráčov nárok na bonusy zrušený dohodou oboch strán pred minulou sezónou. Dvadsaťpäťročný útočník vtedy nedostával priestor v tíme v dôsledku svojho rozhodnutia nevyužiť ročnú opciu v kontrakte a nakoniec sa mal bonusov vzdať výmenou za opätovné začlenenie do mužstva.

O odchode francúzskeho majstra sveta sa hovorilo niekoľko rokov a v záverečnom ročníku panovalo medzi ním a klubom citeľné napätie. PSG ponúkol Mbappemu v roku 2022 najlukratívnejšiu zmluvu vo svojej histórii a po jeho avizovanom odchode vzťahy výrazne ochladli.

Klub sa ho snažil predať do saudskoarabského Al Hilalu a do Realu Madrid odišiel nakoniec ako voľný hráč. Mbappe zas cítil frustráciu, keďže klub nepriviedol sľúbené posily.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport