Na hlavný obsah

Rus prežil viac ako dva mesiace na neovládateľnom člne vo vodách Pacifiku. Viezol telá brata a synovca

Tí počas strastiplnej plavby zahynuli.

Rus prežil viac ako dva mesiace na neovládateľnom člne vo vodách Pacifiku. Viezol telá brata a synovca
Ilustračná snímka člna. Foto: Unsplash

Ruské úrady v utorok (15. 10.) oznámili, že sa im podarilo zachrániť muža, ktorého neovládateľný čln unášal 67 dní vo vodách severozápadného Pacifiku. Brat a synovec zachráneného muža počas strastiplnej plavby zahynuli, informovala agentúra Reuters.

„Dňa 14. októbra sme plavidlo objavili vo vodách Ochotského mora,“ uviedli úrady na ruskom Ďalekom východe. „Dvaja ľudia zahynuli, jeden prežil,“ uviedla regionálna prokuratúra. Dodala, že zachránenému mužovi sa dostáva lekárskej pomoci.

Malý čln s mužom a dvoma telami na palube spozorovali rybári neďaleko dediny Usť-Chajrjuzovo na pobreží polostrova Kamčatka. Úrady bezprostredne neidentifikovali totožnosť cestujúceho.

Ruská televízna služba SHOT uviedla, že čln sa našiel asi tisíc kilometrov od miesta vyplávania. Na priloženom videozázname bolo vidieť štíhleho bradatého muža v oranžovej záchrannej veste na malom člne podobnom katamaránu, na ktorom viala červená vlajka.

Podľa úradov dvaja muži v sprievode 15-ročného syna jedného z nich vyplávali 9. augusta z mysu v Chabarovskom kraji a smerovali do mesta Ocha na severnom cípe ostrova Sachalin. „Po určitom čase sa s nimi stratil kontakt a ich poloha zostala neznáma,“ dodali.

Telegramový kanál Baza, ktorý má blízko k ruským bezpečnostným zložkám, uviedol, že preživšieho 46-ročného muža vo vážnom stave previezli do nemocnice. Jeho 49-ročný brat a dieťa zomreli počas plavby. Mesiac trvajúce pátranie v Ochotskom mori sa predtým skončilo neúspechom.

Rusko

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet