Na hlavný obsah

Rusko zaútočilo na centrum ukrajinského Chersonu. Útok si vyžiadal niekoľko mŕtvych

Útok zasiahol tamojšiu tržnicu.

Rusko zaútočilo na centrum ukrajinského Chersonu. Útok si vyžiadal niekoľko mŕtvych
Na ilustračnej snímke ruskí vojaci. Foto: TASR/AP

Najmenej päť ľudí zabil v utorok (1. 10.) ráno ruský útok v centre Chersonu na juhu Ukrajiny, uvádzajú podľa svetových spravodajských agentúr miestne úrady. Regionálna prokuratúra hlásila sedem mŕtvych a oznámila, že pravdepodobne zabíjalo ruské delostrelectvo, informuje agentúra AFP.

Útok podľa šéfa Chersonskej oblasti Oleksandra Prokudina zasiahol tržnicu v juhoukrajinskom meste. Rovnaký zdroj uviedol bilanciu piatich mŕtvych a troch zranených, podľa prokuratúry zomrelo sedem civilistov. „Tri ženy a štyria muži,“ citovala AFP prokuratúra.

Cherson leží v blízkosti Čierneho mora neďaleko frontovej línie pokračujúcej ruskej agresie na Ukrajine a je terčom Rusov od začiatku invázie vo februári 2022. Ruské vojská vtedy mesto rýchlo obsadili, asi po pol roku ho Ukrajinci pri rozsiahlej protiofenzíve získali späť.

Ukrajinská armáda ráno oznámila, že v Chersonskej oblasti tiež v noci zostrelila ruské drony. Rusi ich podľa hlásení do rôznych ukrajinských oblastí vyslali celkovo 32, z toho 29 obrancovia zneškodnili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet