Na hlavný obsah

Ruský mediálny holding VGTRK napadli hekeri. Útok vyradil online vysielanie aj interné služby

Zo serverov zmizlo všetko, vrátane zálohovaných súborov.

Ruský mediálny holding VGTRK napadli hekeri. Útok vyradil online vysielanie aj interné služby
Ilustračná snímka. Foto: STVR

Online vysielanie a interné služby ruského štátneho mediálneho holdingu VGTRK v pondelok (7. 10.) prestali fungovať kvôli hekerskému útoku. Informovala o tom agentúra AFP, ktorá útok označila za bezprecedentný.

Vo vyhlásení zverejnenom v aplikácii na odosielanie správ Telegram, spoločnosť VGTRK uviedla, že rozhlasové a televízne vysielanie funguje ako normálne aj napriek útoku.

Ako uviedla stanica Rádio Sloboda (RFE/RL), na stránke Downdetector.ru, ktorá zaznamenáva poruchy, sa používatelia vo veľkom sťažujú na výpadok vysielania rozhlasovej stanice Vesti FM.

Podľa nemenovaných zdrojov vo VGTRK je problém veľmi vážny a náprava bude trvať dlho. Nefunguje internetové pripojenie ani telefonické spojenie. Zo serverov bolo vymazané všetko, vrátane zálohovaných súborov.

Holding VGTRK zahŕňa federálne kanály Rossija 1, Rossija 24, Rossija Kuľtura, ako aj viac ako 80 regionálnych televíznych a rozhlasových spoločností vysielajúcich vo všetkých regiónoch Ruska, kanál RTR Planeta vysielajúci v zahraničí či päť rozhlasových staníc Radijo Rossii, Majak, Kuľtura, Vesti FM a Junosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet