Na hlavný obsah

VIDEO: Žampovci za najlepšími výrazne zaostali. Prvé kolo obrovského slalomu v Söldene ovládol Nór Olsen

Do druhého kola postúpili aj navrátilci Hirscher a Braathen.

VIDEO: Žampovci za najlepšími výrazne zaostali. Prvé kolo obrovského slalomu v Söldene ovládol Nór Olsen
Na snímke Alexander Steen Olsen. Foto: TASR/AP

Nórsky lyžiar Alexander Steen Olsen figuroval na čele po elitnej tridsiatke prvého kola obrovského slalomu Svetového pohára v rakúskom Söldene. V úvodnej mužskej súťaži sezóny viedol s tesným náskokom dvoch stotín pred Chorvátom Filipom Zubčičom, tretí bol ďalší Nór Henrik Kristoffersen (+0,08).

Pozrite si víťaznú jazdu prvého kola, ktorú predviedol Nór Alexander Steen Olsen:

Prvé kolo nedokončil suverén minulej sezóny Švajčiar Marco Odermatt. Na štarte boli aj dvaja Slováci. Adam Žampa mal vo svojom návrate do súťažného kolotoča po zranení kolena číslo 60 a so stratou 4.07 obsadil 53. miesto.

Jeho brat Andreas štartoval s číslom 67 a so stratou 4.30 obsadil 57. priečku.

Odermatt sa do cieľa nepozrel

Kým vlani súťaž mužov znemožnil dokončiť silný vietor, tento rok panovalo na ľadovci Rettenbach bezvetrie a ideálne slnečné počasie. Preteky sa začali šokujúcim vypadnutím najväčšieho favorita.

Obhajca veľkého i malého glóbusu Odermatt vyšiel na trať s jednotkou, v úvode predvádzal svoju typickú precíznu jazdu, no v strmine sa pokĺzol na vnútornej lyži a do ďalšej brány sa nezmestil.

Fenomén vlaňajšej sezóny Odermatt prvé mužské preteky sezóny nedokončil:

Prvý do cieľa tak došiel až s dvojkou Zubčič. Chorvát vyšiel v strednej časti ďalej mimo línie, ale inak išiel čisto a dravo a nasadil latku vysoko. Prekonal ho iba Steen Olsen, ktorému vyšla riskantná jazda a dostal sa s tesným náskokom na čelo.

V hre o triumf bol aj jeho krajan Kristoffersen, ktorý strácal len osem stotín. Priebežne štvrtý bol Švajčiar Thomas Tumler (+0,42) a nórsky úspech v 1. kole zvýraznil piaty Atle Lie McGrath (+0,50). Okrem Odermatta vypadli aj domáci Manuel Feller a Stefan Brennsteiner, ktorý mal pritom výborné medzičasy.

Udalosťou bol návrat Marcela Hirschera do prestížneho seriálu po päťročnej pauze, legendárny Rakúšan štartoval pod holandskou vlajkou a mal číslo 34.

Pozrite si jazdu Marcela Hirschera:

Ďalší navrátilec Nór Lucas Pinheiro Braathen sa vrátil po ročnej prestávke v brazílskom drese, na trať sa chystal so 41-kou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport