Na hlavný obsah

VIDEO: Vlastný gól aj červená karta. Slováci splnili cieľ, zdolali Azerbajdžan a v Lige národov ostávajú bez prehry

Slováci majú po štyroch dueloch na konte 10 bodov.

VIDEO: Vlastný gól aj červená karta. Slováci splnili cieľ, zdolali Azerbajdžan a v Lige národov ostávajú bez prehry
Slovenskí futbalisti oslavujú gól. Foto: TASR/AP

Slovenská futbalová reprezentácia zvíťazila nad domácim Azerbajdžanom 3:1 v zápase C-divízie Ligy národov. S desiatimi bodmi figuruje priebežne na čele tabuľky 1. skupiny o tri body pred Švédskom, ktoré však čakal večerný duel v Estónsku.

Slováci v pondelkovom (14. 10.) súboji so 113. tímom rebríčka FIFA s ťažkosťami potvrdili rolu favorita. Na Štadióne Tofika Bachramova v Baku otvorili skóre v 15. minúte zásluhou vlastného gólu domáceho stopéra Rahila Mammadova.

V 38. minúte vyrovnal hlavou Tural Bajramov. Azerbajdžan prišiel v 70. minúte o vylúčeného Mahira Emreliho a oslabenie neustál, keď o trojbodovom zisku hostí rozhodol Lukáš Haraslín. V závere ešte prikrášlil triumf striedajúci Dávid Ďuriš. Stredopoliar Ondrej Duda nastúpil na jubilejný 80. medzištátny zápas.

Pravdepodobne kľúčový duel z hľadiska boja o postup do B-divízie odohrajú zverenci Francesca Calzonu 16. novembra v Štokholme proti priamemu konkurentovi Švédsku. Účinkovanie v Lige národov uzavrú 19. novembra v Trnave proti Estónsku.

Azerbajdžan – Slovensko 1:3 (1:1)

Góly: 38. T. Bajramov – 15. Mammadov (vlastný), 75. Haraslín, 87. Ďuriš. ŽK: Emreli, G. Alijev (obaja Azer.) ČK: 70. Emreli (po druhej ŽK). Rozhodovali: Saggi – Jensen, Dale (všetci Nór.), 4148 divákov.

Azerbajdžan: Dženetov – G. Alijev (84. A. Hüsejnov), Mammadov, B. Hüsejnov, Krivocjuk (46. Machmudov) – Isajev (76. Dadašov), Nurijev (88. Abdullajev), Čafargulijev – T. Bajramov, Emreli, Šejdajev (76. Akmedzade)

Slovensko: Rodák – Pekarík (90. Tomič), Šatka, Škriniar, Hancko – Duda (90. Rigo), Lobotka (83. Hrošovský), Bénes – Suslov, Strelec (83. Tupta), Haraslín (83. Ďuriš)

I. polčas

Slováci nastúpili s jedinou zmenou v základnej zostave v porovnaní s piatkovým domácim duelom so Švédskom (2:2). Po boku kapitána Škriniara hral na stopérskom poste Šatka namiesto potrestaného Vavra.

V šiestej minúte Šejdajev oklamal Pekaríka, ale prvá šanca zápasu z toho po jeho centri do pokutového územia nebola. Slováci otvorili skóre v 15. minúte, keď si po prudkom centri Hancka do šestnástky zrazil loptu do vlastnej brány Mammadov – 0:1.

Pozrite si úvodný gól duelu:

Azerbajdžan mohol vyrovnať v 21. minúte. Na zadnej žrdi nechali hostia úplne voľného T. Bajramova, ktorý zblízka v čistej príležitosti neprekonal Rodáka. Inkasovaný gól nabudil domácich k väčšej aktivite, no v 27. minúte zabudli na Haraslína.

Slovenský krídelník však po krížnej prienikovej prihrávke Dudu vypálil vedľa brány. Domáci sa za podpory riedko obsadených tribún naďalej tlačili dopredu a v 38. minúte vyrovnali. T. Bajramov po centri Šejdajeva tentokrát hlavičkou nedal Rodákovi šancu na zákrok – 1:1.

II. polčas:

Obrat v skóre mohol nastať krátko po prestávke. V šanci sa ocitol nový muž na ihrisku Machmudov, Škriniar obetavým zákrokom pred bránkovou čiarou poslal loptu do bezpečia. O chvíľu neskôr napriahol spoza šestnástky Isajev, Rodák nemusel zasahovať. Na dostrel súperovej brány sa dostali aj hostia.

V 54. minúte však Bénesov pokus minul cieľ a cestu do siete si nenašla lopta ani po hlavičke Strelca po hodine hry. Slovenský útočník sa v ďalšej príležitosti ocitol v 64. minúte, ale opäť nemal presnú mušku.

Od 70. minúty mali Slováci o jedného hráča v poli naviac po tom, ako sa Emreli vyfauloval na Haraslínovi. Domáci sa stiahli do defenzívnej ulity, ale dlho neodolali. Haraslín v 75. minúte ukázal svoje majstrovstvo, keď si pred šestnástkou prebral loptu a poslal ju parádnou strelou presne k ľavej žrdi – 1:2.

V závere ešte po prihrávke Tuptu prikrášlil triumf druhý striedajúci hráč Ďuriš – 1:3.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport