Na hlavný obsah

VIDEO: Shiffrinová ovládla prvé kolo obrovského slalomu v Söldene. Slovenka Jančová spadla a preteky nedokončila

Druhé kolo je na programe o 13.00.

VIDEO: Shiffrinová ovládla prvé kolo obrovského slalomu v Söldene. Slovenka Jančová spadla a preteky nedokončila
Na snímke Američanka Mikaela Shiffrinová počas prvého kola. Foto: TASR/AP

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová sa usadila na čele po prvom kole obrovského slalomu Svetového pohára v rakúskom Söldene. V otváracích pretekoch sezóny viedla s náskokom 22 stotín pred Novozélanďankou Alice Robinsonovou, tretia bola s mankom 0,40 sekundy Talianka Federica Brignoneová.

So štartovým číslom 57 sa na trať vydala Slovenka Rebeka Jančová. Klasifikovaná však nebola, pretože spadla.

Pozrite si predstavenie Slovenky Rebeky Jančovej:

Bez Vlhovej aj obhajkyne celkového prvenstva

Štart sezóny bol bez jej krajanky Petry Vlhovej, ktorá ešte naberá kondíciu po zranení kolena a návrat na súťažné svahy plánuje až v decembri.

V Söldene sa napokon nepredstavila ani vlaňajšia víťazka Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, obhajkyňa veľkého glóbusu i malého za „obrák“ bojovala uplynulé týždne s chrípkou a problémami s kolenom a po prehliadke trate sa rozhodla z pretekov odhlásiť.

Shiffrinová pred seba nikoho nepustila

Na ľadovci Rettenbach boli v sobotu (26. 10.) ideálne podmienky, panovalo jasné počasie s teplotami tesne nad nulou. Tradičnú ľadovcovú ouvertúru otvorila s číslom jeden Shiffrinová, americká superhviezda, ktorá plánuje v tejto sezóne útočiť na 100. víťazstvo v pretekoch SP, predviedla plynulú jazdu bez výrazného zaváhania.

Pozrite si jazdu Američanky v prvom kole:

Ďalšie favoritky síce išli agresívnejšie, ale narozdiel od Shiffrinovej sa nevyhli chybám a najmä v strmej strednej časti na Američanku stratili. Robinsonová išla aktívnejšie a na prvých medzičasoch viedla, zaostala až v druhej polovici trate.

Brignonenová vyštartovala agresívne, ale doplatila na chybu v hornej pasáži. Do jednej sekundy sa zmestili už len Nórka Thea Louise Stjernesundová (+0,69) a Talianka Marta Bassinová (+0,90), ostatné pretekárky mali už výraznejšiu stratu.

Prvé kolo sa nevydarilo švédskej spolufavoritke Sare Hectorovej, v strmine zatáčala hlboko pod bránami a v cieli mala manko 1,62 s na líderku. Druhé kolo bolo na programe o 13.00 h.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport