Na hlavný obsah

Slovan po remíze s Trenčínom zosadený z čela tabuľky: Novým lídrom Niké ligy sú futbalisti Žiliny

Žilina má pred Slovanom na čele len jednobodový náskok.

Slovan po remíze s Trenčínom zosadený z čela tabuľky: Novým lídrom Niké ligy sú futbalisti Žiliny
Na snímke radosť futbalistov MŠK Žilina. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Futbalová Niké liga má po desiatom kole nového lídra. Na čelo tabuľky sa dostala Žilina, ktorá v nedeľu vyhrala na ihrisku Dunajskej Stredy suverénne 3:0 a vedie o bod pred bratislavským Slovanom. Úradujúci majster v sobotu iba remizoval doma s Trenčínom 1:1.

Trenčania bodovali na pôde Slovana prvýkrát od augusta 2018. Na lavičke AS absolvoval vydarený návrat do najvyššej slovenskej súťaže tréner Ivan Galád, ktorý dostal v závere červenú kartu.

Zaváhanie „belasých“ prišlo po historickom zápase Ligy majstrov proti Manchestru City (0:4), o body predtým prišli nečakane aj po postupe do hlavnej fázy LM, keď nestačili doma na Žilinu (0:5).

Na tretiu priečku poskočila Trnava, ktorá triumfovala na ihrisku Podbrezovej suverénne 4:0 a predbehla o bod Dunajskú Stredu. Spartak rovnako ako Žilina ešte v prebiehajúcej ligovej sezóne neprehral. Dva góly „andelov“ dal Ofori, brankár Frelih neinkasoval gól už 317 minút.

Piate sú Košice, ktoré zdolali Ružomberok 2:1. V domácej premiére trénera Romana Skuhravého dosiahli druhé víťazstvo za sebou. „Ruža“ za nimi zaostáva o skóre. Siedma je Banská Bystrica, ktorá vyhrala nad Michalovcami 1:0 a po šiestich zápasoch sa opäť dočkala v lige víťazstva. Tím z východu republiky prehral tretíkrát v rade a je na poslednej 12. priečke.

Žilina uspela v šlágri kola, Dunajská Streda nedokázala skórovať

Futbalisti MŠK Žilina sú nový líder Niké ligy. V nedeľnom (6. 10.) súboji desiateho kola vyhrali na ihrisku FC DAC 1904 Dunajská Streda 3:0 a vyšvihli sa na čelo tabuľky o bod pred bratislavský Slovan, ktorý v sobotu (5. 10.) iba remizoval doma s Trenčínom (1:1). O góly hostí sa postarali Adrián Kaprálik, Ján Minárik a Dávid Ďuriš.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MŠK Žilina 0:3 (0:2)

Góly: 9. Kaprálik, 17. Minárik, 70. Ďuriš. Rozhodovali: Marhefka – Pozor, Bednár, ŽK: Mendez, Brunetti – Ndjeungoue, Kopásek, 4652 divákov

DAC: Popović – Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (68. Yapi) – Vitális, Herc (68. Bősze), Bajo – Ramadan (72. Bernát), Trusa, Andzouana

Žilina: Belko – Minárik, Hubočan, Ndjeungoue – Pekarík, Káčer (50. Gidi), Sauer, Bari (71. Kopásek) – Kaprálik (85. Alijagič), Iľko (71. Bile), Ďuriš (85. Hranica)

Hostia sa do sľubného dvojgólového vedenia dostali už v úvodnej dvadsaťminútovke. V 9. minúte predviedli bleskový útok. Sauer dostal loptu v strede poľa, z otočky parádne vysunul Kaprálika, ktorý iśiel sám na bránku a Popovičovi nedal šancu – 0:1.

V 17. minúte Žilinčania zvýšili vedenie, Káčer zahrával rohový kop z pravej strany, na jeho center si najlepšie nabehol Minárik a hlavou poslal loptu do siete. Domáci prvýkrát trafili bránku až v 36. minúte, ale Andzouanov pokus nenarobil Belkovi problém.

Zľava Mário Sauer a Ján Minárik (obaja Žilina) sa radujú z gólu.Foto: TASR/Daniel Stehlík

V 70. minúte hostia pridali aj tretí gól. Opäť bol v akcii Sauer, ktorý perfektnou loptou vysunul Ďuriša a ten potvrdil triumf Žiliny.

Michalovce prehrali tretíkrát v rade a prepadli sa na poslednú priečku tabuľky

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica sa po šiestich zápasoch opäť dočkali víťazstva v Niké lige. V nedeľnom (6. 10.) zápase desiateho kola vyhrali doma nad MFK Zemplín Michalovce 1:0 a pripísali si druhý ligový triumf v sezóne. Tím z východu republiky prehral tretíkrát v rade a je na poslednej priečke v tabuľke.

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 9. Rymarenko. Rozhodovali: Kišš – Košecký, Juhos, ŽK: Malec – Bahi, Arevalo, Ikoba, Kyziridis, 862 divákov

Banská Bystrica: Michal Trnovský – Mensah, Willwéber, Migaľa – Šikula (75. Pišoja), B. Ľupták, Hlinka, Záhumenský – Veselovský (75. Petrák), Malec (81. Slebodník), Rymarenko (88. Hanes)

Michalovce: Sahinović – Taraduda, Dzotsenidze, Volanakis, Bahi – Shimamura (65. S. Danko), Zubairu (85. Žulevič) – Marcin, Arevalo (65. Žofčák), Kyziridis – Ikoba (65. Pačinda)


Do vedenia išli domáci v deviatej minúte po centri Veselovského a hlavičke Rymarenka. Zemplínčania sa mohli tešiť z vyrovnania zásluhou jediného Slováka v základnej zostave Marcina v nadstavenom čase prvého dejstva exportnou delovkou z 30 metrov, ale gól neuznal VAR pre predchádzajúcu ruku Ikobu.

V druhom polčase ubudlo šancí, no Michalovce mohli vyrovnať v nadstavenom čase Pačindom, ktorý na päťke sám nepokoril Trnovského.

Nováčik s treťou prehrou v rade

Futbalisti Skalice vyhrali v sobotnom (5. 10.) zápase desiateho kola Niké ligy nad Komárnom jednoznačne 3:0. Nadviazali tak na nedeľné (29. 9.) víťazstvo 2:1 na pôde Ružomberka a v tabuľke figurujú na ôsmom mieste, na ktoré sa posunuli z poslednej priečky a odsunuli práve Komárno.

MFK Skalica – KFC Komárno 3:0 (1:0)

Góly: 41. Matejov, 56. Nagy, 64. Morong. Rozhodovali: Kráľovič – Čajka, Bobko, ŽK: Sliacky (Komárno), 857 divákov.

Skalica: Junas – Krčík, Podhorin, Kopas, Černek – Mášik, Nagy (69. Gaži) – Matejov (69. Hollý), Alves (74. Vlasko), Morong – Leginus (74. Fábry)

KFC Komárno: Trefil – Šmehyl, Pillár, Rudzan, Sluka – Ožvolda, Németh (61. Sylvestr) – Sliacky (46. Bayemi), Žák, Tamás (71. Ganbayar) – Voleský (61. Špyrka)

O víťazný gól do siete nováčika sa postaral v 41. minúte Róbert Matejov. Tréner hostí Mikuláš Radványi sa pokúsil oživiť v polčase hru vystriedaním útočníka Viktora Sliackeho, ktorý obdržal v úvodnom dejstve žltú kartu.

O chvíľu neskôr však zvýšil Martin Nagy a po ďalších striedaniach v útoku upravil na konečných 3:0 Adam Morong. Hostia nevyužili v závere ani možnosť v podobe penalty, ktorú nepremenil Šimon Šmehyl.

Slovan s Trenčínom len remizoval

Futbalisti Slovana Bratislava iba remizovali v sobotnom (5. 10.) zápase desiateho kola Niké ligy s Trenčínom 1:1. Trenčania bodovali na pôde Slovana prvýkrát od augusta 2018.

Zaváhanie „belasých“ prišlo po historickom zápase Ligy majstrov proti Manchestru City (0:4). O body prišli nečakane aj po postupe do hlavnej fázy LM, keď úradujúci majstri nestačili doma na Žilinu 0:5.

Na lavičke Trenčína absolvoval vydarený návrat do najvyššej slovenskej súťaže tréner Ivan Galád, ktorý dostal v závere červenú kartu. Po stretnutí obdržal druhú žltú kartu aj brankár hostí Matúš Sláviček za potýčku s hráčmi súpera.

Na snímke vľavo Hugo Pavek (Trenčín) a vpravo Nino Marcelli (Slovan). Foto: TASR – Pavel Neubauer


V zostave „belasých“ už chýbal Vladimír Weiss ml., zo zdravotných príčin absentovali Juraj Kucka i Róbert Mak a na poslednú chvíľu vypadol aj brankár Dominik Takáč pre chorobu.

ŠK Slovan Bratislava – AS Trenčín 1:1 (0:1)

Góly: 50. Stojsavljevič (vlastný) – 45. Emeka. ČK: Sláviček (Trenčín, po skončení zápasu po 2. ŽK), Rozhodovali: Dzivjak – Jekkel, Kmec, ŽK: Ignatenko – Donkor, Ibrahim, Bondarenko, Emeka, Sunday, Sláviček, 6150 divákov.

Slovan: Trnovský – Medveděv (46. Blackman), Bajrič, Voet (46. Wimmer), Zuberu (74. Metsoko) – Tolič, Ignatenko (87. Vojtko), Gajdoš (46. Savvidis) – Barseghjan, Strelec, Marcelli

Trenčín: Sláviček – Pávek, Bondarenko, Stojsavljevič, Holúbek – Bariš (84. Zorič) – Hájovský (54. Sallam), Ibrahim – Donkor (54. Sunday), Emeka (84. Bagin), Uchegbu (68. Fiala)

Úvodný gól do šatne strelil za hostí Chinonso Emeka. Kouč domácich Vladimír Weiss reagoval trojitým striedaním a prišiel vlastný gól Lazara Stojsavljeviča. Slovan mal z hry vo zvyšku stretnutia viac, dostal sa k väčšiemu počtu príležitosti, ale nebol efektívny.

Trnava s vysokým víťazstvom v Podbrezovej

Futbalisti FC Spartak Trnava vyhrali v zápase desiateho kola Niké ligy na ihrisku FK Železiarne Podbrezová suverénne 4:0. V prebiehajúcej ligovej sezóne ešte neprehrali, pripísali si tretí triumf. Dva góly zaznamenal Ofori, brankár Frelih neinkasoval gól už 317 minút.

FK Železiarne Podbrezová – FC Spartak Trnava 0:4 (0:1)

Góly: 45+1 a 55. Ofori, 66. E. Daniel, 90+5 Pich. Rozhodovali: Kružliak – Vorel, Jánošík, ŽK: Paraj – M. Ďuriš, Šulek. 1267 divákov.

Podbrezová: A. Danko – Koštrna, Oravec, Marković – Paraj, Š. Faško (58. Talakov) – Slávik (58. Yirajang), Štefánik (69. Deml), Sanusi – Galčík (81. Ďatko), Smékal (81. Depetris)

Trnava: Frelih – Šulek (78. Nikolaou), Štetina (56. Sabo), Ujlaky, Holík – Procházka, Zeljković, E. Daniel, – Ofori (71. Pich), M. Ďuriš, Kratochvíl (71. Corryn)

Podbrezová nezvíťazila nad Trnavou už takmer dva roky. Domáci boli v prvom polčase viac na lopte, ale tesne pred prestávkou nevyužili v šestnástke dve šance Smékalom a Sanusim.

Následne v nadstavenom čase pykali po centri Daniela, keď si Ofori nabehol za chrbát Markovića a z hranice päťky rozvlnil sieť. Druhý polčas začala Trnava aktívnejšie a opäť Ofori zvýšil vedenie, keď si vo vnútri šestnástky dobre prebral loptu a poslal ju zo spleti hráčov do bránky.

Keď sa Podbrezová nadychovala k náporu, tak ju tretím gólom umlčal Daniel efektnou strelou z 15 metrov. A to ešte potom tento hráč opečiatkoval s prispením Danka brvno a striedajúci Pich netrafil odkrytú bránku. Vynahradil si to až v poslednej minúte nadstaveného času presnou strelou k žrdi spoza pokutového územia.

Košice pod trénerom Skuhravým zvládli aj druhý ligový duel

Futbalisti FC Košice zvíťazili nad MFK Ružomberok 2:1 v sobotňajšom (6. 10.) zápase desiateho kola Niké ligy. V domácej premiére trénera Romana Skuhravého dosiahli druhé víťazstvo za sebou a na konte majú 12 bodov. Rovnako sú na tom aj Ružomberčania, ktorí v Košiciach neodčinili prehru v Skalici (1:2).

FC Košice – MFK Ružomberok 2:1 (2:1)

Góly: 12. Faško, 31. Bokros – 45.+3 Gabriel. Rozhodcovia: Choreň – Štofik, Halíček, ŽK: Niarchos – Köstl, Selecký, Boďa, ČK: 39. Malý (po faule), Smetana (mimo ihr.), 2887 divákov

Košice: Šípoš – Kružliak, Gorosito (78. Jones), Krivák – Fabiš, Gallovič, Takáč (78. Zsigmund), Magda – Faško – Niarchos (88. Miljanič), Bokros

Ružomberok: Tapaj – Köstl, Malý, Gabriel – Gomola (61. Chrien), Lavrinčík, Múdry (76. Chobot), Selecký – Hladík, Huf (46. Mojžiš), Domonkos (76. Tučný)

Hráči domáceho tímu spravili dôležitý krok k triumfu už v prvom polčase. V 12. minúte Niarchos rozvinul ofenzívnu akciu, po ktorej sa lopta v šestnástke dostala k Faškovi a ten ľavačkou prekonal Tapaja.

Domáci boli pri chuti, Bokrosova strela sa ešte gólom neskončila a hoci sa Niarchos v 22. minúte zbavil obrancov a skóroval, VAR odhalil faul, ktorý predchádzal akcii Košičanov. V 32. minúte sa k odrazenej lopte dostal Bokros, ktorý nastúpil netradične v útoku, a zvýšil na 2:0.

FC Košice
Na snímke gólová radosť hráčov FC Košice. Foto: TASR/František Iván

Malý fauloval v 39. minúte prenikajúceho Niarchosa a dostal červenú kartu. Nevydarený prvý polčas hostí čiastočne zmiernil Gabriel, ktorý presnou hlavičkou v nadstavenom čase ukončil prvé dejstvo – 2:1.

Aj druhý polčas priniesol gólové príležitosti, no už bez úspešného zakončenia. V 55. minúte nevyrovnal z priameho kopu Selecký a po hodine hry sa neujala ani strela Lavrinčíka. Ružomberčania sa aj v oslabení snažili vyrovnať, viackrát spôsobili zmätok v šestnástke súpera, no vyrovnať nedokázali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport