Na hlavný obsah

Splnomocnenec vlády P. Kotlár nerieši to, čo má a mal by odstúpiť, zhodli sa T. Drucker a M. Truban

Podľa Trubana je súčasná vláda nefunkčná a chaotická.

Splnomocnenec vlády P. Kotlár nerieši to, čo má a mal by odstúpiť, zhodli sa T. Drucker a M. Truban
Zľava poslanec Michal Truban a minister školstva Tomáš Drucker. Foto: STVR

Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) trvá na tom, že ak splnomocnenec vlády pre prešetrenie pandémie Peter Kotlár (SNS) nepredstaví to, čo má, by mal odstúpiť z funkcie.

S poslancom Progresívneho Slovenska (PS) Michalom Trubanom sa v nedeľnej (13. 10.) politickej diskusii O 5 minút 12 zhodli na tom, že Kotlár nerieši to, na čo dostal od vlády mandát.

„Ak pani bývalá ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) hovorí, že nevie ďalej napĺňať programové vyhlásenie vlády, pretože nemá dostatok peňazí, tak rovnako sme si v programovom vyhlásení dali záväzok prešetriť manažment pandémie. Nič z toho pán splnomocnenec neurobil,“ povedal Drucker.

Keďže Dolinková z postu ministerky zdravotníctva minulý týždeň odstúpila, Drucker očakáva, že by mal odstúpiť aj Kotlár. „Ak chce alebo má na to, nech dodá to, čo má,“ povedal Drucker. Je to podľa neho postoj strany Hlas aj drvivej väčšiny populácie na Slovensku.

Truban: Taký človek tam nemá čo robiť

Michal Truban súhlasí s tým, že manažment počas pandémie ochorenia COVID-19 treba prešetriť. O Kotlárovi je podľa Trubana známe, že je konšpirátor. „My by sme nedovolili, aby bol na takom poste človek, ktorý spochybňuje základné fakty, konšpiruje a nenapĺňa to, čo má robiť,“ uviedol Truban.

Vláda, ktorá sa nevie postaviť a odsúdiť kroky splnomocnenca Kotlára, podľa Trubana nemá zmysel. Ak by bolo PS vo vláde, k situácii by sa postavilo úplne inak. „Keby už nejaký člen takto neodborne pristupoval k svojej úlohe, jednoznačne by sme povedali, že takýto človek tam nesmie byť,“ priblížil.

„Na čo sa bavíme o zdravotníctve a o tom, ako to celé opraviť technicky, procesne a finančne, keď tu pobehuje človek, ktorý spochybňuje úplné základy medicíny,“ povedal Truban a súčasnú vládu označil za nefunkčnú a chaotickú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko