Na hlavný obsah

SZĽH reagoval na tvrdú kritiku od Slafkovského: Neuvážené vyjadrenia mladého hráča

Útočník Montrealu hovoril o potrebe dramatických zmien.

SZĽH reagoval na tvrdú kritiku od Slafkovského: Neuvážené vyjadrenia mladého hráča
Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v stredu (9. 10.) reagoval na slová hokejistu Juraja Slafkovského, ktorý skritizoval vedenie zväzu a naznačil potrebu zmien, aby sa slovenský hokej opäť vrátil na vrchol.

„Názory Juraja Slafkovského vnímame ako neuvážené vyjadrenia mladého hráča. Určite sa ťažko čítali jeho reprezentačným spoluhráčom z bronzového tímu, trénerom, ktorí ho nominovali a funkcionárom, ktorí mu dali v kariére príležitosť napredovať,“ píše sa v oficiálnom stanovisku SZĽH.

„Sme presvedčení, že v našej krajine pôsobí množstvo zanietených hráčov, trénerov a odborníkov, na ktorých skutočne stojí slovenský hokej. Veríme, že v budúcnosti bude Juraj mediálne komunikovať so zodpovednosťou lídra reprezentácie,“ doplnil zväz.

V rozhovore pre kanadský magazín The Athletic útočník Montrealu Canadiens hovoril o nedostatku kvalitných trénerov na Slovensku a potrebe dramatických zmien. Vyjadril tiež sklamanie nad situáciou po zisku olympijského bronzu. „Mám pocit, že keď sme získali olympijský bronz, ľudia sa uspokojili s týmto úspechom,“ uviedol.

“Bola to však šťastná náhoda, pretože tam neboli hráči z NHL. Ak by tam boli kompletné tímy, bronz by sme nezískali. My sa uspokojíme s týmito maličkosťami. Myslíme si, že robíme veci správne, ale nerobíme. Len to tak predstierame a snažíme sa predávať ľuďom falošné výsledky,“ vyhlásil Slafkovský.

Takisto tvrdí, že na Slovensku je všetko o známostiach. „Vidím to a každý sa o tom bojí hovoriť,“ povedal. Sám Slafkovský vraj žiadne známosti nemal, presadil sa vďaka dobrej hre. „Ja som vedel hrať hokej. To bola moja známosť. Nemali na výber, pretože som naozaj vedel hrať,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport