Na hlavný obsah

Tragédia na stavbe obchvatu Košíc: Robotník (†44) spadol z mosta do rieky, pád neprežil

Udalosť potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa.

Tragédia na stavbe obchvatu Košíc: Robotník (†44) spadol z mosta do rieky, pád neprežil
Ilustračná snímka výstavby v Krásnej nad Hornádom. Foto: TASR/František Iván

Pri výstavbe rýchlostnej cesty R2 neďaleko košickej mestskej časti Krásna zahynul 44-ročný robotník. Za doposiaľ nejasných okolností spadol z mosta do rieky Hornád.

V utorok (15. 10.) o tom informoval denník SME. Udalosť pre web Správy RTVS potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

„V pondelok (14. 10.) bolo na brehu rieky Hornád nájdené telo muža bez známok života, ktorý podľa doterajších informácií pravdepodobne spadol z kovového nosníka mostovej konštrukcie,“ vysvetlila Ivanová.

Policajná hovorkyňa priblížila, že konštrukcia sa nachádza na dočasnom premostení medzi obcou Kokšov-Bakša a mestskou časťou Košice-Krásna.

„Pri ukladaní kovovej konštrukcie jedna jej časť zasiahla 44-ročného muža, v dôsledku čoho došlo k pádu z výšky približne desať metrov. Zamestnanec utrpel zranenia, ktorým podľahol,“ uviedol hovorca Národného inšpektorátu práce Ladislav Kerekeš.

„Po ukončení obhliadky udalosti polícia začala vo veci trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina, ako k tejto tragickej udalosti došlo, je predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodala.

Muž pri páde utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Tragickú udalosť na stavenisku potvrdila aj spoločnosť Eurovia SK, ktorá je zhotoviteľom stavby. „Táto udalosť nás veľmi mrzí,“ povedala denníku SME PR manažérka spoločnosti Nikola Horizralová. Spoločnosť udalosť bližšie nechcela komentovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny