Na hlavný obsah

Trenčania zdolali v mládežníckej Lige majstrov Brno. Tréner Ďanovský: Hráči podali maximálny výkon

Odveta je na programe 6. novembra v Brne.

Futbalisti AS Trenčín vstúpili do mládežníckej Ligy majstrov víťazstvom. Na domácom trávniku si v druhom kole majstrovskej vetvy poradili s FC Zbrojovka Brno 3:2. Tréner Marek Ďanovský spolu so svojimi zverencami neskrývali po triumfe radosť, pred odvetou si však uvedomujú, že ich v nej nečaká nič ľahké.

Triumf zariadil dvojgólový Adamkovič

Mladí Trenčania vstúpili do zápasu vynikajúco, po prvom polčase viedli už 2:0 po góloch Lukáša Mikulaja a Denisa Adamkoviča. Po zmene strán sa však o slovo prihlásil súper, ktorý dvomi presnými zásahmi vyrovnal.

„Po prvom inkasovanom góle sme chceli od hráčov, aby sa opäť koncentrovali. Snažili sme sa ich podporovať a nepanikáriť. Súper v druhom polčase zmenil systém hry, prešli z trojobrancového na štvorobrancový. Bol im vlastnejší. Na túto zmenu sme možno mohli reagovať aj lepšie,“ priblížil tréner Trenčanov Marek Ďanovský.

Cenné víťazstvo pre domácich napokon zariadil v 56. minúte druhým gólom v stretnutí stále len 17-ročný Adamkovič.

„Je to pre mňa obrovský moment v kariére. Asi nikdy som takéto niečo nezažil. Je to pre nás výborný výsledok do ďalšieho zápasu,“ nechal sa počuť šťastný strelec dvoch gólov, ktorý vyzdvihol aj skvelú divácku kulisu: „Bolo krásne dať gól a počuť, ako dvetisíc ľudí kričí vaše meno. Keď sa nám podarí postúpiť, tak verím, že príde ešte viac divákov.“

Tréner Ďanovský ocenil výkon celého tímu, individuality vyzdvihovať nechcel. „Nerád by som hovoril o kľúčových hráčoch. Dnes to padlo na Denisa Adamkoviča, čo sa týka produktivity. Neuveriteľnú prácu urobil na hrotovej pozícii Mikulaj aj strední obrancovia. Každý hráč podal svoj maximálny výkon, za čo im patrí uznanie od realizačného tímu,“ pochválil svojich zverencov kouč.

Tréner AS Trenčín Marek Ďanovský o výkonoch jednotlivcov:

Do odvety pôjdu s tesným náskokom

Trenčania tak majú pred novembrovou odvetou v Brne lepšiu východiskovú pozíciu. Jednogólový náskok však nepreceňujú. „Odveta bude veľmi ťažká. Vedeli sme, že dnes sa zápas asi nerozhodne. Možno sme v druhom polčase myšlienkami uletili, že by sme už dnes mohli zápas zavrieť. Nakoniec je všetko otvorené. Fyzická sila vrchných hráčov Brna je enormná. Bude to zaujímavý zápas,“ povedal Ďanovský.

„Určite by bolo lepšie, keby bol rozdiel dvojgólový. Budeme sa snažiť uhrať najlepší výsledok, aby sme sa dostali do ďalšieho kola,“ zaželal si Adamkovič.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport