Na hlavný obsah

Koncerty skupiny Kabát po Slovensku sprevádzali problémy. Fanúšikovia sa stali obeťami podvodov pri kúpe lístkov

O turné českej kapely bol veľký záujem.

Koncerty skupiny Kabát po Slovensku sprevádzali problémy. Fanúšikovia sa stali obeťami podvodov pri kúpe lístkov
Lístok na koncert skupiny Kabát. Foto: STVR

Veľkolepé koncerty skupiny Kabát po Slovensku sprevádzali problémy. Niektorých fanúšikov oklamali internetoví podvodníci. Za vstupné síce zaplatili, no na vystúpenia sa nedostali.

O turné k 35. výročiu založenia českej kapely bol veľký záujem. U oficiálneho predajcu sa lístky minuli rýchlo. Na koncert do Zvolena si preto kúpila vstupenky fanúšička Andrea cez inzerát na internete od naoko serióznej obchodníčky.

„Poslali sme peniaze z účtu a vstupenky nám vôbec neprišli, hoci som s ňou písala, dokonca telefonovala. Osoba sa tvárila ako solídna a že nemohla ísť na koncert, lebo jej muž je na služobnej ceste. Všetko som jej uverila,“ uviedla podvedená fanúšička skupiny Kabát Andrea Jánošíková.

Oklamaní fanúšikovia by chceli svoje peniaze späť. „V prípade, že sa niekto stane obeťou takého podvodu, určite je namieste obrátiť sa na políciu,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Fanúšikom Kabátu, ktorí sa stali obeťami podvodov pri kúpe lístkov na turné sa v relácii Správy venoval redaktor Radovan Kondrlík:

Polícia koná, iba ak je škoda cez 700 eur

Tá však po zmene trestného zákona koná, len ak škoda presiahne 700 eur.

„Ak ide o lístky od 30 eur, tak by som odporúčal všetkým poškodeným skontaktovať sa, spojiť a podať trestné oznámenie, lebo orgány činné v trestnom konaní môžu tieto veci spojiť. Tým pádom by mohla požadovaná suma presiahnuť 700 eur a mohlo by sa jednať o trestný čin,“ ozrejmil Tomáš Endrödy z advokátskej kancelárie v Lučenci.

„Najlepšou radou, ako predchádzať problémom so samotnými vstupenkami na podujatie, je kupovať ich len u oficiálnych predajcov daného podujatia. Každé podujatie, keď si propaguje svoju akciu, tak upozorňuje na to, že kupujte vstupenku iba u nami uvedeného predajcu,“ pripomenul organizátor hudobných koncertov Ján Kakaščík.

Na budúci rok v júni vystúpi na Slovensku britská heavymetalová legenda Iron Maiden. Niektorí fanúšikovia už teraz hlásia podvody pri kúpe lístkov cez internet. Hovoria o škode vo výške najmenej dvetisíc eur. Prípadom sa bude zaoberať polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny