Na hlavný obsah

VIDEO: Do finále Miss Universe Kórea sa dostala 81-ročná žena. S kariérou modelky začínala ako sedemdesiatnička

Ešte v minulom roku by Čche súťažiť nemohla.

VIDEO: Do finále Miss Universe Kórea sa dostala 81-ročná žena. S kariérou modelky začínala ako sedemdesiatnička
Na snímke 81-ročná Čche Sun-hwa. Foto: TASR/AP

Neúspechom sa skončili snahy 81-ročnej juhokórejskej modelky stať sa najstaršou účastníčkou súťaže krásy Miss Universe. Z finále národného kola v Soule si síce neodniesla korunku pre víťazku, ale vyhrala cenu o najlepšie šaty.

Jej účasť potvrdzuje dôraz na väčšiu rôznorodosť v súťažiach krásy, ktoré by mali byť dostupnejšie viacerým ženám, napísala agentúra AP.

Víťazkou národného finále v Soule sa stala 22-ročná študentka módy Han Ariel, ktorá tak bude v novembri reprezentovať svoju krajinu v Mexiku na medzinárodnom kole 73. ročníka Miss Universe.

Bývalá zdravotníčka si plní svoj sen a zúčastnila sa kórejskej Miss Universe. Zdroj: AP

Čche Sun-hwa predtým pracovala ako zdravotníčka a s kariérou modelky začala vo svojich 70 rokoch. Tento rok v septembri sa dostala spolu s ďalšími 31 súťažiacimi až do finále Miss Universe Kórea.

„Aj v tomto veku som našla odvahu chopiť sa príležitosti a využiť ju,“ povedala agentúre AP niekoľko hodín pred vyhlásením víťazky súťaže.

„Chcem, aby si ľudia pri pohľade na mňa uvedomili, že môžu žiť zdravšie a šťastnejšie, keď nájdu v živote veci, ktoré chcú robiť, a budú mať dosť odvahy, aby svoje sny uskutočnili,“ povedala ďalej.

Ešte v minulom roku by Čche súťažiť nemohla, pretože súťaže sa mohli zúčastniť len ženy od 18 do 28 rokov. Organizátori však už dlho čelili kritike spojenej práve s vekovou hranicou, ktorá bránila tomu, aby sa súťaž stala modernejšou a rôznorodejšou.

Preto ju tento rok spoločne s promenádou v plavkách zrušili. Súťažiaci tiež už nemusia spĺňať požiadavky na vzdelanie a výšku. Súťaž krásy by tak mala byť dostupná viacerým ženám.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet