Na hlavný obsah

Zmeny vo vlakovej doprave na Zemplíne spôsobili chaos. Mnohých cestujúcich zaskočili

Ide o najväčšiu modernizáciu železničnej infraštruktúry na východe.

Zmeny vo vlakovej doprave na Zemplíne spôsobili chaos. Mnohých cestujúcich zaskočili
Ilustračná snímka. Foto: STVR

Od pondelka (21. 10.) nastali zmeny vo vlakovej doprave na Zemplíne. Železničná spoločnosť Slovensko pokračuje s modernizáciou a elektrifikáciou železničnej trate. Ide o najväčšiu modernizáciu železničnej infraštruktúry na východe. Pre mnohých cestujúcich bolo pondelňajšie cestovanie chaosom.

Kým doteraz cestujúci z vlaku na autobus a opačne prestupovali v Michalovciach, po novom sa tak deje už v Bánovciach nad Ondavou.

„Náhradné autobusy budú jazdiť na úsekoch Bánovce nad Ondavou-Humenné- Stakčín. Bánovce nad Ondavou-Humenné-Medzilaborce mesto a Nižný Hrabovec – Humenné,“ priblížil hovorca ŽSSR Dominik Drevický.

Zmenám v doprave na Zemplíne sa v Správach z regiónov venovala redaktorka Lucia Benetínová:

Mnohých však táto zmena zaskočila. „Pochádzam zo Strážskeho, akurát idem z Košíc a je to dosť na hlavu, je to dosť zlé vyriešené, je v tom chaos,“ hovorí cestujúci.

„Ideme z Bardejova a už sme prestupovali Prešov-Kysak, kde je výluka a teraz zasa do Michaloviec výluka. Ja u mám 23 detí tak som z toho priam nadšený,“ dodáva ďalší.

„Informácie o zavedení náhradnej autobusovej dopravy zverejnili na všetkých komunikačných kanáloch mesta a to v dostatočnom predstihu,“ informovala hovorkyňa mesta Michalovce Mária Stričková.

Práce na elektrifikácii začali minulý rok v septembri. Termín ukončenia prác je podľa Železničnej spoločnosti Slovenska naplánovaný na koniec novembra budúceho roka. Elektrifikácia trate bude stáť viac ako 216 miliónov eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika