Na hlavný obsah

Známy rapper Sean “Diddy“ Combs čelí ďalším žalobám za sexuálne násilie. Hudobník trvá na svojej nevine

Vo väzbe ostane až do začiatku súdneho pojednávania.

Známy rapper Sean “Diddy“ Combs čelí ďalším žalobám za sexuálne násilie. Hudobník trvá na svojej nevine
Rapper Sean Diddy Combs. Foto: STVR

Známy rapper Sean Diddy Combs čelí ďalším šiestim žalobám týkajúcim sa sexuálneho násilia. Jednou z obetí je údajne aj 16-ročný tínedžer. Minulý mesiac Diddyho v New Yorku obvinili z kupliarstva, únosov a vydierania.

Nové obvinenia proti hudobníkovi a producentovi Seanovi Combsovi, ktorý je známy ako Diddy, sa týkajú znásilnení, sexuálnych útokov a miešania drog do nápojov. Šesť obetí, ktoré ho v pondelok (14. 10.) v New Yorku zažalovali, žiadajú odškodné.

Combs trvá na svojej nevine. Sudca v New Yorku minulý mesiac rozhodol o tom, že hviezda hip hopu zostane vo väzbe až do začiatku súdneho procesu. Uznal obavy prokurátora, že Diddy by sa mohol pokúsiť o útek.

Kauze známeho rappera Diddyho sa v Ranných správach venoval redaktor Martin Rajec:

Combsa zadržali v polovici septembra a odvtedy je vo väzbe vo federálnom väzenskom zariadení MDC Brooklyn v New Yorku.

Prokuratúra ho v obžalobe opísala ako šéfa zločineckej skupiny, ktorý svoje obete lákal drogami (najmä ketamínom a extázou), poskytovaním finančnej podpory a prísľubmi vzťahu. V prípade usvedčenia mu hrozí väzenie na 15 rokov až doživotie.

Svoje obete podľa žaloby pri sexuálnych aktoch nahrával a následne ich tým vydieral. Combsovi právnici sa neúspešne pokúsili o jeho prepustenie na kauciu 50 miliónov dolárov (zhruba 49 mil. eur). Sudkyňa Robyn Tarnofská to zamietla pre obavy z ovplyvňovania svedkov.

Combs sa preslávil hitmi ako „Bad Boy for Life“ a „I’ll Be Missing You“, je tiež zakladateľom úspešnej vydavateľskej spoločnosti Bad Boy Records.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet