Na hlavný obsah

Zranenie Stanislava Lobotku zdvihlo tlak prezidentovi Neapola a žiada kompenzáciu

Podľa nových pravidiel to zrejme možné nebude.

Zranenie Stanislava Lobotku zdvihlo tlak prezidentovi Neapola a žiada kompenzáciu
Zranenie Stanislava Lobotku. Foto: Reprofoto STVR

Prezident talianskeho futbalového klubu Aurelio de Laurentiis obrátil svoj hnev na reprezentačného trénera Francesca Calzonu. Podľa šéfa klubu mal Lobotku viac šetriť v zápasoch Ligy národov proti Švédsku a Azerbajdžanu.

„Lobotka KO, Neapol bude žiadať odškodné, de Laurentiis zúri na Calzonu“ píše sa v talianskych médiách, pre ktoré je zranenie Lobotku veľkou témou. Navyše po tom, čo denník Il Mattino prišiel s informáciou, že návrat reprezentačného stredopoliara na trávniky sa odhaduje až na 10. novembra, číže deň pred ďalším reprezentačným zrazom.

De Laurentiis vyčíta Calzonovi, že vyťažil Lobotku takmer na plnú minutáž. Svojho kľúčového hráča ušetril len na posledných pár minút v Azerbajdžane. Zápas ukončil s natiahnutým stehenným svalom s odhadovanou absenciou na dva týždne. Tá sa však môže natiahnuť.

Neapol žiada kompenzáciu

Neapol požiada UEFA o kompenzáciu, na ktorú majú kluby nárok, ak hráči národného tímu nemôžu hrať pre zranenie.

Podľa právnika Enrica Lubrana, ktorý spolupracoval aj s Neapolom, je Aurelio de Laurentiis na zlej adrese.

„Je to FIFA, ktorá poistí hráčov v čase, keď hrajú za reprezentáciu. Podľa nových pravidiel sa to stane len v prípade zranení trvajúcich viac ako 28 dní,“ povedal Lubrana pre CalcioNapoli24.

Lobotka by teda musel chýbať minimálne o deň viac, aby de Laurentiis mohol pýtať peniaze od FIFA. Odškodnenie pre klub je maximálne 20-tisíc eur za každý deň absencie hráča.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport