Na hlavný obsah

Poliklinika v Poltári je v havarijnom stave: Pacienti sa sťažujú, mesto žiada nápravu

Stavebná firma by mala opraviť strechu do dvoch mesiacov.

Poliklinika v Poltári je v havarijnom stave: Pacienti sa sťažujú, mesto žiada nápravu
Po výdatných dažďoch zateká do polikliniky. Foto: RTVS

Po výdatných dažďoch zateká strecha polikliniky v Poltári. Pacienti sa sťažujú. Mesto sľubuje nápravu. Stáť to bude takmer 70-tisíc eur.

Intenzívne zrážky odhalili kvalitu strechy na budove polikliniky, ktorá je relatívne nová. Sprevádzkovali ju v roku 2013. Voda zateká na viacerých miestach. Použiť museli aj vedrá.

Bývalá pracovníčka polikliniky hovorí, že nepohodu cítia aj zdravotníci. „Ten plafón neviem, či to dlho vydrží, môže to na niekoho spadnúť. Určite túto situáciu treba riešiť hneď,“ vyhlásila bývalá pracovníčka polikliniky v Poltári Jaroslava Babjaková.

Havarijnému stavu polikliniky v Poltári sa v Správach RTVS z regiónov venoval redaktor Radovan Kondrlík:

Mesto ubezpečuje, že zdravotná starostlivosť nie je ohrozená. Strechu už opravovali aj vlani. „Bol to havarijný stav, ktorý sa riešil čiastočnými opravami. Tie ale nepomohli a nezaberali. Preto sa mesto rozhodlo riešiť situáciu celkovo,“ uviedla asistentka z kancelárie primátora mesta Poltár Jozefína Očenášová.

Tento týždeň odovzdala samospráva budovu stavebnej firme, ktorá dokonči strechu, vrátane výmeny strešného plášťa.

Opozičná poslankyňa upozorňuje, že poliklinikou sa mala radnica zaoberať prednostne. „Dobre by bolo určiť si priority v meste. Hlavne vedenie mesta by malo uprednostniť akútne stavy, ktoré treba riešiť, plátať a nie stavať strechy na kúpalisku,“ povedala poslankyňa MsZ v Poltári Lenka Sojková.

Stavebná firma by mala opraviť strechu polikliniky v Poltári do dvoch mesiacov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny