Na hlavný obsah

Banskobystričanov trápi stav kúpaliska: Fotky návštevníkov vyvolali búrlivú diskusiu

Mesto tvrdí, že podnety občanov eviduje dlhodobo.

Banskobystričanov trápi stav kúpaliska: Fotky návštevníkov vyvolali búrlivú diskusiu
Zanedbaná nafukovacia atrakcia na plážovom kúpalisku Aqualand v Banskej Bystrici. Foto: STVR

Obyvatelia Banskej Bystrice sa dlhodobo sťažujú na stav plážového kúpaliska. Areál prevádzkuje nájomca, ktorý má s mestom dlhoročnú zmluvu. Samospráva sa obrátila na úrad regionálneho zdravotníctva aj inšpektorát práce.

Fotky návštevníkov z kúpaliska vyvolali diskusiu na sociálnych sieťach. Mesto tvrdí, že podnety občanov eviduje dlhodobo.

„Z fotografií, ktoré nám boli doručené, jednoznačne vyplýva, že sú poškodené. Požiadali sme inšpektorát práce, aby vykonal kontrolu týchto prvkov,“ povedal primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko.

Fotografie nespokojných návštevníkov plážového kúpaliska v Banskej Bystrici si pozrite v reportáži redaktora Dominika Veľasa zo Správ:

Hygienici kúpalisko kontrolujú pravidelne

Kúpalisko prevádzkuje od roku 2007 nájomca. S mestom má zmluvu na 30 rokov. „Niektoré veci majú svoju životnosť, ako sú nafukovacie šmýkačky, ktoré musíme teraz zrevidovať tak, aby sa deti mohli bezpečne šmýkať,“ uviedol riaditeľ plážového kúpaliska Aqualand v Banskej Bystrici Juraj Sninský.

V týchto dňoch zároveň odstraňujú aj poruchu na detskom bazéne. Banskobystrická samospráva podala podnet aj na Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ). Hygienici kontrolujú kúpalisko pravidelne.

„V niektorých bazénoch sme minulý týždeň evidovali prekročenie zdravotne nevýznamných ukazovateľov. Okamžite sa robili opatrenia a včera sa odobrali kontrolné vzorky. Výsledky ešte nemáme,“ priblížila Pavlína Bartová z odboru hygieny životného prostredia a zdravia RÚVZ Banská Bystrica.

Zmluva bude platiť ešte trinásť rokov

Podľa prevádzkovateľa kúpalisko v posledných dňoch navštívilo 1 500 ľudí. Záujem je odlišný podľa počasia. „Nikto sa nám nesťažoval na nič. Deklarujú nám, že sú spokojní. Samozrejme, na sociálne siete píšu len tí, ktorí majú s niečím problém,“ dodal Sninský.

„Nie je úplne v takom stave, v akom by sme si predstavovali tým, že to zariadenie je zastarané, opotrebované, ale stále funkčné. V rámci našich kompetencií nemôžeme nariadiť žiadnu výmenu,“ skonštatovala Bartová.

Zmluva so súčasným nájomcom by mala platiť ešte trinásť rokov. Mesto ju môže ukončiť iba dohodou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny