Na hlavný obsah

Bratislavské letisko otvára nové parkovisko. Cestujúcich bude z neho zvážať mikrobus na zavolanie

Manažment letiska reaguje na rastúci dopyt po parkovacích miestach.

Bratislavské letisko otvára nové parkovisko. Cestujúcich bude z neho zvážať mikrobus na zavolanie
Parkovisko P3 na bratislavskom letisku.

Bratislavské letisko zaznamenalo najvyšší počet cestujúcich za jednom obdobie od jeho vzniku. V júni ho využilo takmer štvrť milióna cestujúcich. Letisko sa preto rozhodlo rozšíriť ponuku parkovania. Aktuálne dve parkoviská doplní počas leta tretie.

Kilometer a pol od letiskových terminálov bratislavského letiska vzniklo viac ako 300 parkovacích miest. Autá budú pod kontrolou kamerového systému a cestujúcich bude z parkoviska zvážať mikrobus.

„Máme na webovej stránke zverejnené číslo na vodiča, treba mu zavolať, keď cestujúci prichádza na parkovisko P3 a následne ho odvezie pred odletovú halu,“ približuje hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Demovičová.

Téme sa v Správach venoval Boris Novotňák. Pozrite si jeho reportáž:

Manažment týmto krokom reaguje na rastúci dopyt po parkovacích miestach. Dnes ich ponúkajú viacerí podnikatelia, pričom tvrdia, že ide o parkovanie pri letisku.

„V cestovnej kancelárii nám ponúkli, že buď na letisku parkovisko alebo to externé, cenovo to bolo lepšie. Tak sme zajednali to,“ hovorí cestujúca Martina.

Riaditeľ letiska však varuje pred rizikami takého parkovania.

„Väčšina ľudí predpokladá, že si kúpila miesto na parkovisku pred odletovou halou, a potom zistí, že si to kúpila niekde 12 kilometrov, zvoz je 25 minút,“ upozorňuje generálny riaditeľ Letiska M.R. Štefánika Dušan Novota.

Letisko sa snaží o motoristov bojovať aj cenou parkovného. Tá je v porovnaní s konkurenciou z Rakúska nižšia. Zatiaľ čo parkovanie pri bratislavskom letisku stojí na 7 dní 79 eur, na podobnom parkovisku v rakúskom Schwechate zaplatíte od 99 do 118 eur. Naopak, v Budapešti za parkovanie zaplatíte len okolo 50 eur. Iné je to však s parkovaním priamo pri letiskovom termináli. Tam sú ceny pri oboch konkurenčných letiskách dvojnásobné. Bratislavské letisko vyberá za týždenné parkovanie priamo pred terminálom 89 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika