Na hlavný obsah

Týždne bojovala v nemocnici o život. Polícia začala konať v prípade ženy, ktorú zrazil cyklista

Teraz potrebuje drahú rehabilitáciu.

Týždne bojovala v nemocnici o život. Polícia začala konať v prípade ženy, ktorú zrazil cyklista
Na archívnej snímke zrazená chodkyňa Ivana s manželom. Foto: STVR

V prípade chodkyne, ktorú zrazil cyklista na Spiši, začala konať polícia. Ťažko zranená mladá žena bojovala v nemocnici o život a teraz potrebuje drahú rehabilitáciu. Rodina ani cudzí ľudia boj o jej záchranu nevzdávajú. Aj preto pre ňu zorganizovali benefičnú akciu.

Všetko sa to začalo počas aprílovej prechádzky. Počas nej cyklista zrazil mladú ženu. “Manželka urobila krok do boka. Vystúpila sa celkom na kraj. A on ju z ľavej strany trafil. Absolútne nebrzdil. Myslel si, že nejak prejde,“ opísal incident manžel zrazenej ženy Marek Pramuka ešte v júni.

Prípadu zrazenej chodkyne sa v Správach venovala redaktorka Marie Balážová Melníková:

Štyridsaťdvaročná Ivana bojovala v nemocnici niekoľko týždňov o život. “Bolo to ťažké, pre mňa to bolo smutné. Verila som, že sa uzdraví a bude všetko v poriadku,“ hovorí dcéra zrazenej ženy Ema Pramuková.

Polícia začala vyšetrovanie. Informácie o jeho priebehu zatiaľ nepodáva. “Prebieha trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Nie je možné poskytnúť žiadne bližšie, podrobnejšie ani aktuálnejšie informácie,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

Charitatívna akcia

Ivanin zdravotný stav sa mierne zlepšuje a mohla absolvovať rehabilitáciu v Piešťanoch. Tá však bola nad finančné možnosti rodiny. “Tri týždne stoja 8 700 eur. Ale našli sa dobrí ľudia, ktorí na to prispeli. Som im za to veľmi vďačný,“ hovorí manžel zrazenej ženy.

Žena potrebuje ďalšie rehabilitácie, ktoré štát neprepláca. Na pomoc rodine zorganizovali ľudia zo Spišskej Novej Vsi charitatívnu akciu. “Podporíme skvelú osobu. Celý ten výťažok z dnešnej akcie, je prioritne podpora pre ňu,“ hovoril hlavný organizátor benefičnej akcie Lukáš Goduš.

“Pre mňa je to naozaj silné. Verím, že to dáme, že manželka sa postaví na nohy a na budúci rok, tu bude s nami,“ uzavrel manžel zrazenej ženy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko