Na hlavný obsah

Koniec cestovania za hospitalizáciou: Detské oddelenie v nemocnici vo Vranov nad Topľou opäť otvorili

Zatvorili ho pre nedostatok lekárov.

Koniec cestovania za hospitalizáciou: Detské oddelenie v nemocnici vo Vranov nad Topľou opäť otvorili
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Nemocnica vo Vranove nad Topľou opätovne otvorila detské lôžkové oddelenie. Dva mesiace nefungovalo. Dôvodom bol nedostatok detských lekárov. Detskí pacienti z Vranova nad Topľou museli za hospitalizáciou cestovať desiatky kilometrov do okolitých miest – Humenného, Prešova, Trebišova a Michaloviec.

Vedenie nemocnice nakoniec personálnu krízu zažehnalo. „Lôžok máme 30, samozrejme, špecifikum je, keďže sú to menší pacienti, pretože sú v sprievode matiek, počet sa redukuje. Čo sa týka personálu, posilnili sme o dvoch atestovaných lekárov,“ priblížil riaditeľ nemocnice Eugen Lešo.

„Sme v plnej prevádzkovej pohotovosti 24 hodín denne a sedem dní v týždni,“ pokračoval primár pediatrie Igor Schneider.

Informácie z detského oddelenia nemocnice vo Vranove nad Topľou priniesla v reportáži v relácii Správy RTVS z regiónov redaktorka Lucia Benetínová:

„Nemusíme ísť až do Humenného alebo Michaloviec. Bývame v Čaklove, takže manžel má aj blízko k nám dochádzať. Príde aj dva-trikrát denne,“ uviedla jedna z matiek.

„Nielen pre mňa, ale aj pre ostatných pacientov, ktorí sú z vranovského okresu, alebo priamo z Vranova je to obrovská výhoda, že môžu využiť toto oddelenie,“ myslí si 18-ročný hospitalizovaný pacient.

V nemocnici spustili aj ambulantnú pediatrickú pohotovosť. „Po skončení pracovnej doby, to znamená po 16.00 h, sa začína aj ústavná pohotovostná služba. Je to vrátane ambulantnej starostlivosti, ktorá je nepretržite do 7:30 do rána,“ vysvetlil Lešo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny