Na hlavný obsah

V rámci týždňa mobility je pre vodičov áut prešovská MHD zadarmo

Mesto vyzýva na zdravšiu a čistejšiu prepravu.

V rámci týždňa mobility je pre vodičov áut prešovská MHD zadarmo

Mesto Prešov sa aj tento rok zapojilo do Európskeho týždňa mobility. Potrvá od stredy (16.9.) do utorka (22.9.). Obyvatelia Prešova a návštevníci mesta, ktorí bežne jazdia autami, môžu tak bezplatne cestovať MHD. „Stačí, aby sa počas celého týždňa od stredy do pondelka (21.9.) preukázali platným vodičským preukazom a technickým preukazom svojho osobného motorového vozidla,“ povedal hovorca mesta Vladimír Tomek. Európsky týždeň mobility zavŕši v utorok (22.9.) tradičné podujatie s názvom Deň bez áut, počas ktorého bude cestovanie v MHD bezplatné pre všetkých ľudí.

Počas Dňa bez áut bude dočasne krátkodobo uzavretá Ulica 17. novembra, ktorá bude slúžiť výlučne pre cyklistov, chodcov a pre verejnú dopravu. Automobily ňou neprejdú od križovatky s Kúpeľnou až po križovatku s Francisciho ulicou.

Hlavnou témou aktuálneho ročníka je podľa Tomeka čistejšia doprava pre všetkých. Mesto preto apeluje na ľudí, aby svoje motorové vozidlá nechali doma a neváhali využiť zdravší a príjemnejší spôsob prepravy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny