Na hlavný obsah

Trumpa prepustili z nemocnice, podľa lekára je stále infekčný

V zotavovaní by mal pokračovať v Bielom dome.

Trumpa prepustili z nemocnice, podľa lekára je stále infekčný
Americký prezident Donald Trump (vľavo) odchádza po prepustení z vojenskej nemocnice Walter Reed Army Medical Center pri Washingtone. Foto: TASR/AP

Americký prezident Donald Trump (74) sa po hospitalizácii pre koronavírus SARS-CoV-2 vrátil v pondelok (5. 10.) podvečer miestneho času do Bieleho domu. Informovala o tom televízia CNN.

Krátko pred svojím prepustením z vojenskej nemocnice Walter Reed Army Medical Center prezident Trump prostredníctvom sociálnej siete Twitter oznámil, že sa „čoskoro vráti“ ku kampani pred prezidentskými voľbami, ktoré sa uskutočnia 3. novembra. Zahraničné televízne stanice vysielali jeho odchod z nemocnice v priamom prenose.

Trump najprv vyšiel z budovy nemocnice s rúškom na tvári. Pred svojou rezidenciou si ho však dal dole, aby zapózoval fotografom. Pri odchode z nemocnice nemal žiadne vyhlásenie pre novinárov, povedal im len: „Ďakujem veľmi pekne.“ Niekoľkokrát bojovne zovrel v ruku v päsť alebo urobil gesto „palec hore“.

Očakáva sa, že 74-ročný prezident bude pokračovať v zotavovaní v Bielom dome, kde sa o neho bude nepretržite starať tím lekárov a zdravotných sestier. Jeho lekár Sean Conley v pondelok novinárom povedal, že Trump je stále infekčný.

K Trumpovmu návratu dochádza v okamihu, keď Biely dom ešte len zisťuje veľkosť ohniska nákazy koronavírusom, ktorý objavili už u tucta blízkych kontaktov prezidenta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet