Na hlavný obsah

Nemci pomôžu Francúzom v boji s koronavírusom. Prijmú časť pacientov

Prevozy sa uskutočnia do desiatich dní.

Nemci pomôžu Francúzom v boji s koronavírusom. Prijmú časť pacientov
Koronavírus vo Francúzsku. Foto: TASR/AP

Francúzsko plánuje presunúť časť pacientov s diagnózou COVID-19 do Nemecka. Prevoz by sa mal uskutočniť v priebehu nasledovných dní, keďže viaceré nemocnice vo Francúzsku prestávajú zvládať nápor pacientov. Podľa agentúry AFP o tom informovalo združenie nemocníc (FHF) zo severofrancúzskeho regiónu Hauts-de-France.

Prezident FHF Frédéric Valletoux spresnil, že časť pacientov z tohto epidémiou vážne zasiahnutého regiónu prevezú aj do nemocníc v iných oblastiach Francúzska.

Transfery pacientov z regiónu Hauts-de-France do Nemecka by sa mali uskutočniť do desiatich dní, keďže vtedy podľa odhadov naplnia kapacitu jednotiek intenzívnej starostlivosti vo Francúzsku. Časť pacientov už previezli do iných regiónov, najmä do Bretónska, kde sú zatiaľ prípady chorých na COVID-19 relatívne ojedinelé.

Francúzsko pristúpilo k prevozu svojich chorých na COVID-19 do zahraničia aj počas prvej vlny epidémie – v marci a apríli. Desiatky pacientov vtedy prijali nemocnice v Nemecku, Rakúsku, Luxembursku i Švajčiarsku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet