Na hlavný obsah

Pohyb v červenom okrese bude po víkende možný len s certifikátom

Potrebovať ho budú aj ľudia, ktorí pochádzajú zo zeleného okresu.

Pohyb v červenom okrese bude po víkende možný len s certifikátom
V nedeľu (1. 11.) pokračovalo druhým dňom celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19. Foto: TASR

Ktokoľvek, kto sa po najbližšom víkende (7. – 8. 11.) bude chcieť pohybovať v takzvaných červených okresoch, musí mať k dispozícii aktuálny výsledok testu na ochorenie COVID-19, uviedol premiér Igor Matovič (OĽANO). V červených okresoch sa uskutoční druhé kolo plošného testovania, od ktorého sú niektoré okresy oslobodené.

Ak niekto bude potrebovať ísť v budúcom týždni napríklad z Bratislavy do červeného okresu Dunajská Streda, musí mať certifikát o tom, že absolvoval test alebo potvrdenie o absolvovaní PCR testu. Premiér potvrdil, že keďže ešte nebudú v každom okrese zriadené mobilné odberové miesta, bude treba cez víkend ísť na test zo zeleného do červeného okresu.

Testovacia turistika

Obce, ktoré sú na hranici medzi takzvanými červenými a zelenými okresmi sa musia pripraviť na väčší nápor ľudí. Premiér preto požiadal ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO), aby s tým rezort počítal a aby v dostatočnej kapacite zabezpečil testovacie miesta aj na pretestovanie ľudí, ktorí prídu zo susedných okresov. Matovič nechce brániť ľuďom dať sa dobrovoľne otestovať, respektíve dať sa otestovať, pokiaľ potrebujú ísť cez týždeň do červených okresov.

„Urobíme všetko preto, aby od pondelka (9. 11.) bola k dispozícii možnosť otestovať sa v každom okresnom meste, ktoré je v zelenom pásme, kde nebude druhé kolo pretestovania. Keď napríklad v utorok (10. 11.) bude niekto potrebovať ísť do druhého regiónu, aby mohol ísť na aktuálny test,“ priblížil Matovič.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko